İşte PKK'nın Cizre'de kurduğu mobil karakol!

PKK, savaş alanına çevirdiği Cizre’de kendilerine karşı çıkanları kurduğu çadır karakollara çekip sorguluyor.

İşte PKK'nın Cizre'de kurduğu mobil karakol!
Güvenlik güçlerinin müdahalede zorlandığı, yolların kapatıldığı Cizre’de Hüda-Par’la saatlerce çatışan PKK’nın, ilçede oluşturduğu örgütlenme şaşkınlık yarattı.Daha önce ilçede “asayiş okulu” kuran PKK, bu kez mobil karakolda kişiler hakkında GBT (Genel Bilgi Toplama) uygulaması yaptığı anlaşıldı.

CUDİ’DEKİ TÜNELDEN PKK’YA SİLAH GELİYOR
Yeni Çağ gazetesinden Fatih Erboz'un haberine göre, PKK'nın “çadır mobil karakol”unda sorgu ve işkence yapıldığı da iddia edildi.Kendilerine karşı olanları bu “sözde karakol”a çağıran PKK'nın, ayrıca, Şırnak-Cizre karayolu üzerindeki Cudi Dağı’ndan geçen ve henüz ulaşıma açılmayan 2 tünel üzerinden silah sevkiyatı da yaptığı iddia edildi.

Cizre’de daha önce "asayiş okulu" kuran PKK, burada eğitim verdiği kişilere bir mezuniyet töreni düzenlemişti. Daha sonrasında ise polisin ilçeye girişini engellemek için hendekler kazan PKK’nın "asayiş timleri" şimdi de Cizre merkezinde kurdukları mobil karakol ile GBT uygulaması başlattı. Asayiş kontrolleri adı altında ilçede bulunanlara kimlik soran örgüt, söz konusu mobil karakolda vatandaşların örgüte karşı suçunun olup olmadığını kontrol etmeye başladı.

BELEDİYE KAYITLARIYLA KARŞILAŞTIRMA YAPIYOR
Ankara’ya ulaşan istihbarat ve güvenlik birimlerinin raporlarına dayandırılan habere göre; örgüt, söz konusu çadır karakolunda, vatandaşların kimliklerini kontrol ederken, belediyelerden aldıkları kayıtlarla karşılaştırma yapıyor. Vatandaşların örgüte karşı her hangi bir mücadele içinde olup olmadığı yada siyasi bağlantıları da Google gibi arama motorlarından araştırılıyor.

Vatandaşa sorgu ve işkencelerin de yapıldığının vurgulandığı raporlarda, “Kendilerine ters gelen herkes bu çadır karakola çağrılıyor. Gitmeyenlerin araçları yakılıyor. Silah tehdidiyle haraç alınıyor. Kimse yapılanları ihbar edemiyor. Ölümle tehdit ediyorlar. Cizre’de bulunan zengin ailelerden bazıları bu durumdan bezdiği için yatırımlarını Mersin ve Gaziantep gibi illere taşımaya başladı” denildi.

TÜNELDEN KAÇAKÇILIK
Ulaştırma Bakanlığı tarafından, Şırnak-Cizre karayolu bağlantısı için Cudi Dağı’ndan geçecek şekilde iki tünel yapıldı. Bölgedeki güvenlik kaynaklarından edinilen bilgilere göre, PKK’nın iş birliği yaptığı silah kaçakçıları, bakanlığın inceleme yaptığı ama hâlâ açmadığı bu yolu kullanarak Cizre’ye silah taşıyor.

Şu an ilçe, getirilen silahlar nedeniyle tam bir cephaneliğe dönüşmüş durumda. Bazı silah sevkiyatları jandarma tarafından yakalanmış olsa da kullanılan tüneller nedeniyle Kasrik Karakolu’na yakalanmadan geçirilen silahlar Cizre ve Silopi’de PKK’nın "asayiş timleri"ne ulaştırılıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.