Fethullah Gülen cemaatine yönelik yürütülen soruşturma çerçevesinde, İstanbul Cumhuriyet Savcılığının talebi üzerine, Sulh Ceza Mahkemesi Kaynak Holdinge kayyum atanmasına karar verdi. Polis, Bağcılar'da bulunan Kaynak Holding binasında güvenlik önlemi alıyor.

Özellikle eğitim, yayıncılık, kargo ve bilişim sektöründeki şirketleri ile tanınan Kaynak Holding'in 7 bine yakın çalışanı ve yıllık 1,5 milyar liralık ciroya sahip. Holding 16 farklı sektörde bünyesinde 23 ayrı şirket barındırıyor.

1979 yılında İzmir'de kurulan Holding ticari hayata yayıncılıkla başladı ve Sızıntı Dergisi'ni yayınladı. İlerleyen yıllarda giderek büyüyen Holding, eğitimden, yayıncılığa, kargoculuktan, bilişime kadar onlarca sektöre girdi.

Holiding 30 şirkete ve 8 bin 300 civarında çalışana sahip bir grup. Ağırlıklı olarak eğitim ve kültür alanındaki faaliyetleri ile biliniyor.

Güvender dersane yayıncılığı yapıyor. Hemen hatırlatalım dershanelere sahip değil. Sadece dershanelerde öğrencilerin yararlanacağı kitapları basıyor.

Sürat Kargo grubun bir diğer şirketi. Yurt içinde önemli bir pazar payına sahip. Yakın gelecekte yurt dışı operasyonlar için de hazırlanıyor.

PAL isimli şirket çocuklar için eğitici öğretici oyuncaklar yapıyor. Şirketin 400 çeşit eğitim odaklı oyuncağı var.
Zambak adlı şirketle bu oyuncakların dağıtım ve satışı gerçekleşiyor.

Medya planlaması yapan Kaynak Medya, catering alanında faaliyet gösteren Bereket Catering grubun diğer şirketleri.
Nüans Turizm hac faaliyetleri yürütüyor.

NT Mağazacılık yine grubun bir diğer şirketi.

Sürat Kargo ve Eğitim Araçları adlı şirket A'dan Z'ye eğitim araçları üretiyor. Gülen Cemaat'inin yurtdışındaki hemen hemen tüm okullarının donanımını bu şirket sağlıyor. Ancak açılan okullar ille de gerekli malzemeleri bu şirketten almak zorunda değil. Daha uygun teklifler olursa da değerlendiriliyor.
Sızıntı adlı dergi ayda 750 bin adet basılıyor ve dağıtılıyor.