Kılıçdaroğu: "Şüpheyle sizi tutuklayabilirler"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu NTV canlı yayınında soruları yanıtladı.

Kılıçdaroğu: "Şüpheyle sizi tutuklayabilirler"
Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kemal Kılıçdaroğlu, gündeme dair şu değerlendirmelerde bulundu:

MAKUL ŞÜPHEYLE TUTUKLAYABİLİRLER

"Makul şüpheyle sizi tutuklayabilirler, malınıza haciz koyabilirler. Bunların olmaması gerekir. 2 temel sorun alanı var. Cumhuriyet Savcısı bir yazıyla el koyup kayyum atıyorsa demokrasi ve hukuk askıda demektir. Kayyum olarak atanan kişilerin iktidara yakın kişiler olması... Oraya bilinçli bir operasyon yapıldığını adete kamuoyuna haykırıyorlar. Savcıya sormak gerekiyor, gerekçe nedir?Suçu varsa cezasını verirsiniz ama malına ek koymak çok yanlış. Buna medya, barolar tepki göstermezse ben istediğimi yaparım yolu açılmış olur" 


CHP GENEL MERKEZİ'NE KURŞUN

"Akşam bir TV programı vardı, sonra da Sayın Davutoğlu aradı geçmiş olsun diledi, olayı takip ettiklerini söylediler. Çok teşekkür ettiğimi belirttim, nazik telefonları için teşekkür ediyorum. 

Hangi gerekçeyle ateş ederler anlamakta zorlanıyorum. Bizlerin gizli kapaklı işimiz yok, düşüncelerimiz ortada, herkes beğensin diye bir görüşümüz de yok. Farklılıklara tahammül etmemiz gerekir."

DAHA YUMUŞAK BİR DİLİN KULLANILMASINDA YARAR VAR

"Türkiye gergin bir ortam olmaya başladı. Birbirimiz mesafe koymaya başladık, bu ortamdan çıkmamız lazım. Bu gerginliği yaratanlar da siyasetçiler, ben de siyasetçiyim. Daha yumuşak bir dilin kullanılmasında yarar var, gerginliklere yol açabiliyor."

MEHMET ALİ ŞAHİN'İN AÇIKLAMALARI

"Seçime giderken gelecek seçim konuşuluyor. Bize kaynak nereden bulacaksınız diye soruyorlar asıl siz seçim kaynağını nerden buldunuz? Seçime harcanan parayı başka şeylere harcardık. Bizi tek başına iktidar yapın yoksa yine seçime giderim diyorlar böyle bir şey olabilir mi? Davutoğlu’na “Siyaset kurumunun çözüm üretemediği” algısı halk arasında güçleniyor, bizim sorunları çözmemiz lazım dedim. Sayın Şahin’in söyleminin anlamı “Biz halka güvenmiyoruz” dur. Dayatma kültürü topluma enjekte edilmeye çalışıyor, “Beni tek başına iktidar yok yoksa görürsün gününü” deniliyor. Ben Erdoğan’dan çok Davutoğlu’nun bağımsız iradesi var. Özel bir siyaset anlayışı var, bulunduğu makam hiçbir sorumluluk taşımayan bir makam anayasaya gire öyle. Başbakan sorumluluk taşıyor ama iradesi yok ülkeyi nasıl yönetecek. Türkiye’yi kim yönetiyor belli değil, böylesi ilk kez başımıza geliyor."
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.