Bu sorunun cevabını Meteoroloji verdi. Türkiye Kurban Bayramı'nı sıcak bir hava ile karşılayacak. Bayram süresince Türkiye genelinde yağış beklenmezken hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi bekleniyor. Meteorolojinin son hava durumu tahmin raporuna göre; Başta İstanbul olmak üzere Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlerimizde Kurban Bayramı boyunca yağış beklenmiyor. Hava sıcaklıkları ise 20 derecenin üzerinde olacak.

Yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara’nın doğusu, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Sinop, Bingöl ve Hakkari çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeği tahmin ediliyor. Yağışların Ordu, Giresun, Rize çevreleri ile Trabzon’un doğu ilçeleri ve Artvin’in kıyı ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı 3 ila 5 derece artacak. Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Doğu Karadeniz kıyıları ile ülkemizin doğu kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Ege, Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da güneybatı yönlerden kuvvetli (30-60 km/s), Doğu Karadeniz’in doğusu ve Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/s) şeklinde esecek.

Bazı illerimizde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı bulutlu 18

İstanbul: Parçalı çok bulutlu 21

İzmir: Parçalı bulutlu 24

Adana: Parçalı bulutlu 29

Antalya: Parçalı bulutlu 28

Samsun: Parçalı çok bulutlu 19

Trabzon: Parçalı çok bulutlu 19

Diyarbakır: Parçalı bulutlu 23