Mardin'de Toplantı Ve Gösterilerle İlgili Yasak Süresi Uzatıldı

Mardin Valiliği, il genelinde 30 gün süreyle her türlü toplantı, gösteri yürüyüşü, basın açıklaması ve miting gibi etkinliklerin yasaklandığını bildirdi.

Mardin'de Toplantı Ve Gösterilerle İlgili Yasak Süresi Uzatıldı
Valilikten yapılan yazılı açıklamada, son dönemde yaşanan terör olayları nedeniyle ülkenin içinde bulunduğu hassas süreç göz önünde bulundurularak,Mardin'de terör örgütünün açık propagandasına dönüşmesi muhtemel provokatif eylemlerin, halkın güvenliği açısından tehlike arz edebileceği değerlendirildiği belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

Terörle Mücadele Kanunu kapsamındaki suçların önlenmesi, kamu düzeni ve genel sağlık koşullarını bozacak, bireylerin hak ve özgürlüklerini ciddi anlamda kısıtlayacak olayların önüne geçilmesi amacıyla Valiliğimizce, Anayasanın 34, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun 10-17-19-23-32’inci maddeleri, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun Uygulanmasına Dair Yönetmeliğin 5’inci maddesi, İl İdaresi Kanunu 11/A ve 11/C maddeleri uyarınca, il merkezimiz ve ilçelerimizde 22 Nisan 2016 cuma gününden itibaren 30 gün süreyle toplantı ve gösteri yürüyüşü, basın açıklaması, miting, stant açma ve çadır kurma gibi etkinliklere izin verilmeyecektir.

Anahtar Kelimeler:
YasakValilikMitingMardin
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.