Memur-Sen 1 Kasım için oyunun rengini açıkladı

Memur-Sen, 'Öncü Medeniyet, Güçlü Sendika, Büyük Türkiye, Hedef 1 Milyon Üye' İl Buluşmaları’nın İstanbul ayağı yapıldı.

Memur-Sen 1 Kasım için oyunun rengini açıkladı
 Toplantıda konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, teşkilata ve üyelere hitap etti.

Türkiye’nin önemli bir süreçten geçtiğini, 1 Kasım seçimlerinin ise hayati bir önem taşıdığını vurgulayan Yalçın, “Kazanımlarımıza yeni kazanımlar eklemek için istikrar, siyaseti dizayn etmeye çalışan vesayetçilerin oyunu bozmak için güçlü bir iktidar istiyoruz. Cunta ve Faiz lobisinin 12 Eylül ve 28 Şubat'ta açtığı yaraların tamamıyla sarılması için Yeni Anayasa istiyoruz. Hizmet maskeli himmet lobisinin kardeşliğimizi hedef alan planlarını yırtıp atmak için tüm kurumlarda birlik istiyoruz. 17/25 Aralık ve Gezi darbe girişimleri ile 6/8 Ekim olayları bir daha yaşanmasın diye milli iradeye sahip çıkıyoruz. Kardeşliğimizi, birliğimizi terör ve fitne ile hedef alan taşeron örgütleri bitirmek, emperyalist üst akıllarını diz çöktürmek için güçlü Türkiye istiyoruz. Suriye ve Mısır halkı özgür olsun, Kudüs kurtulsun, İslam coğrafyasında işgalciler ve diktatörler eliyle sürdürülen katliamlar son bulsun diye daha adil bir dünya düzeni istiyoruz. Onun için 1 Kasım'da tüm vatandaşlarımızı sandığa davet ediyor, iradelerine sahip çıkmaya çağırıyoruz” dedi.

REKORLAR VE İLKLERE İMZA ATTIK

3. Dönem Toplu Sözleşme süreci kazanımları hakkında konuşan Yalçın, “Memur-Sen, sendikacılık ve toplu sözleşme tarihine rekorlar ve ilklerle geçmeyi başarmıştır. Toplu sözleşmeyle emeğimizin değerini artırdık, ekmeğimizi büyüktük, mali ve sosyal haklarımız çoğalttık, çalışma şartlarımıza ilişkin mağduriyetleri giderdik. Masada yetkisi ve etkisi olmayan Kamu-Sen ve KESK’in provokasyonlarını bozduk, her iki konfederasyonu da fiilen masadan sildik. Toplu sözleşmeyle hem insani hem de vicdani kazanımların altına imzamızı atarak, toplumsal uzlaşmaya katkı sağladık” şeklinde konuştu.

KİRLİ SENARYOLARI BOŞA ÇIKARDIK

Beşli Çete ile Cumhuriyet mitinglerinde milli iradeyi hedef alan yapıların bugün de Yeni Türkiye'ye karşı ittifak halinde saldırıya geçtiklerini ifade eden Yalçın, “Gezi olayları, 17/25 Aralık darbe arayışı ve 6/8 Ekim kalkışması bir küresel operasyondur. Küresel operasyonlarla bizi diz çöktürebileceklerini sandılar. Yanıldılar. 850 bin üyemizle dim dik ayaktayız. Her türlü kirli senaryoyu birliğimize sahip çıkarak bozuyoruz” şeklinde konuştu.

TARAFIMIZ MİLLET

Konuşmasında eski Türkiye'de kalan yasaklara da değinen Ali Yalçın, “Biz tarafız, yeniden büyük Türkiye'den yana tarafız. Biz tarafız, daha adil bir dünya düzeninden yana tarafız. Her türlü vesayet arayışının karşısındayız. Her türlü terörün karşısındayız. Milli iradenin yanındayız. Ekmek, emek, hak ve adalet için mücadele ediyoruz. İllegal yapıların irade hırsızlığının karşısındayız. Doğuştan verilen haklarımızın çalınmasına izin vermiyoruz” dedi.

MAYIS AYINDA 1 MİLYON ÜYE HEDEFİNE ULAŞACAĞIZ

Öncü medeniyet, güçlü sendika, büyük Türkiye ve 1 milyon üye” diyerek yola revan olduklarını vurgulayan Yalçın, “Kol kola girmeye, 1 milyon sayısına en kısa zamanda ulaşmaya var mısınız? 111'i, 1 milyon 111 bin yapabilme yolculuğumuzu teşkilatımızla paylaşmak için yola çıktık ve Bismillah dedik. Bütün sendikalarımız bu uğurda üzerine düşenin en iyisini yapacak ve Mayıs ayında hedefimize ulaşmış olacağız” ifadelerini kullandı.

BAKİ: BİZ GÜÇLÜ OLURSAK TÜRKİYE KAZANIR

Memur-Sen İstanbul İl Temsilcisi Durali Baki, yaptığı konuşmada, 2016 Mayısına kadar Memur-Sen’in 1 Milyon Üye Hedefine ulaşması için gece gündüz demeden çalışacakların ifade etti. Türkiye’nin ve dünya mazlumlarının Memur-Sen’e ihtiyacı olduğunu belirten Baki, “Biz güçlü olursak, Türkiye kazanır, mazlumlar kazanır” şeklinde konuştu.

Programa, AK Parti Milletvekili Adayları İsmail Kahraman, Fatma Benli, Ravza Kavakçı Kan, Memur-Sen’e bağlı sendikaların il başkanları, Yönetim Kurulu ve Memur-Sen Üyeleri ile çok sayıda bürokrat katıldı.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.