Meslektaşlarıma İftira Atmamı İstediler

Polislere yönelik operasyon kapsamında serbest kalan komiser Necati Arslan, "Mesai arkadaşlarıma adeta iftira atmamı istediler." dedi.

Meslektaşlarıma İftira Atmamı İstediler
Polislere yönelik operasyon kapsamında hakkında yakalama kararı çıkarılanlardan komiser Necati Arslan, sorgusunun ardından serbest bırakıldı. Yolsuzluk operasyonlarından sonra göreve gelen emniyet yetkililerinin kendisinden beraber çalıştığı meslektaşlarına iftira atmasının istendiğini belirten Arslan, “Bu zalimler güruhu şunu bilsinler ki defalarca evimize gelip kelepçeyle bizi alsalar da eksi 7. katta günlerce tutsalarda, cezaevlerinde canilerle aynı koğuşa tıksalarda bu çektiğimiz eza ve cefa bizim için şereftir.” dedi.

Sahur vakti operasyonunda gözaltına alındıktan sonra ifadesi alınamadığı için serbest kalan ve haklarında yakalama kararı çıkarılan 17 kişiden biri olan komiser Necati Arslan, sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

"KAMUNUN VİCDANINA BIRAKIYORUZ"

Arslan’ı adliye önünde yakınları sarılarak karşıladı. Avukat Kemal Şimşek, yeterli delil bulunamadığı için müvekkilinin üzerine atılı tüm suçlardan serbest bırakılmasına karar verildiğini söyledi. Arslan’ın durumunun diğer polislerden farklı olduğunu kaydeden Şimşek, “Çünkü kendisi 17 Aralık operasyonlarından hemen sonra alınanlardan değil. Yaklaşık 3 ay sonra alınanlardan. 3 ay içerisinde şubede yaşadığı baskı, mobing ve kendisiyle ilgili ‘itiraf et, başkalarını karala’ şeklindeki baskılara muhatap olmuştur. Bunları dile getirme fırsatı buldu.” diye konuştu.

Bir takım haber organlarında ve sosyal medya hesaplarında hala müvekkillerinin kaçtığına dair alçakça iddialara devam edildiğini belirten Şimşek, “Müvekkiller bu süreçte kaçmadıklarını zaten kendileri adli mekanizma müsait olduğu müddetçe gelerek fazlasıyla ispat etmişlerdir. Bu noktada yaptıklarıyla da yeniden mağduriyetlere sebebiyet vermeyerek, sırayla gelip kendileri teslim olarak hem kendileriyle ilgili hem de adalet mekanizmasınyla ilgili olumsuz algı oluşmasının önüne geçmişlerdir. Aslında buradaki hareketlerini takdir etmek lazım. Hala kaçıyorlar diyenleri de kamunun vicdanına havale ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

"İFADE VERECEK MERCİ BULAMADIM"

Hakkında yakalama kararı çıkarıldığını ve 10 gündür ifade vermeyi beklediğini anlatan Necati Arslan, “10 gündür çöken adalet sisteminde ifade verecek bir merci bulamadım.” dedi.

Hakkında somut bir delil bulunmamasına rağmen defalarca adliyeye çağrıldığını kaydeden Arslan, “Yani kaç defa daha evimize gelirler bilmiyorum ama bu zalimler güruhu şunu bilsinler ki defalarca evimize gelip kelepçeyle bizi alsalarda, eksi 7. katta günlerce tutsalarda, cezaevlerinde canilerle aynı koğuşa tıksalarda bu çektiğimiz eza ve cefa bizim için şereftir.” şeklinde konuştu.

"İFTİRA ATMAMI İSTEDİLER"

Arslan, “Vatana hizmetin ne demek olduğunu başta ailemizden sonra polis kolejinden ve akademisinden devlet terbiyesi alarak öğrendik. Vatana hizmetin ne demek olduğunu bilmeyenler bizi anlayamazlar.” diye konuştu.

17 Aralık sürecinden sonra 3 ay yeni gelen kadrolarla çalıştığını aktaran Arslan, “Üst yönetimden önceden çalışmış olduğum mesai arkadaşlarıma adeta iftira atmamı istediler. İsim vermeyeyim. Gerekli suç duyuruları yapıldı. Şunu bilsinler ki biz bu ülkenin vatan evlatlarıyız hiçbir hukuksuz iş yapmadık, yapmayız da.” ifadelerini kullandı.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.