Bugün akşam saatlerinden itibaren yurdun ılık ve yağışlı bir sistemin etkisine girmesinin beklendiği belirtilen açıklamada, Marmara’nın Batısı ve Kıyı Ege’de başlayacak hafif ve yer yer orta kuvvette yağmur ve sağanak şeklindeki yağışların 27.02.2016 Cumartesi günü yurdun kuzeydoğusu dışında genelinde, 28.02.2016 Pazar günü ise kuzeydoğu kesimlerinde etkili olduktan sonra ülkemizi terk edeceği tahmin edildiği ifade edildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklama şöyle:

29.02.2016 Pazartesi ve 01.03.2016 Salı günleri ülke genelinde yağış beklenmemektedir. Ancak Trakya kesiminin Salı günü akşam saatlerinden sonra yeni bir yağışlı havanın etkisine gireceği ve Çarşambadan itibaren haftanın ikinci yarısının yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklığının önümüzdeki hafta ortasına kadar artmaya devam edeceği, günün en yüksek sıcaklıklarının mevsim normallerinin 10-15 derece üzerinde gerçekleşeceği bekleniyor. Önümüzdeki haftanın ikinci yarısında yağışlı sistem ile birlikte hava sıcaklıklarının batı bölgelerden başlayarak doğu bölgelere doğru azalarak mevsim normalleri civarına ineceği tahmin ediliyor.