Mezar taşına mektup yapıştırıp alacağını istedi

GAZİANTEP'te, eczanede çalışan 60 yaşındaki Ali Ayık, borç olarak 5 bin lira para ile 2 çeyrek altın verdiği kişiye ulaşamayınca farklı bir yönteme başvurdu.

Mezar taşına mektup yapıştırıp alacağını istedi

Ayık, ulaşamadığı kişinin geçen yıl ölen oğlunun mezar taşına 'Yalan dünyadan asıl dünyaya' başlıklı bir mektup yapıştırdı ve alacağının ödenmesini istedi.

Vatan Mahallesi'nde bir eczanede kalfa olarak çalışan Ali Ayık, geçen temmuz ayında aynı mahallede kuyumculuk yapan komşusu Yusuf Kılıçparlar ve oğlu Ayhan Kılıçparlar'ın talebi üzerine, birikimi olan 5 bin lira ve 2 çeyrek altını borç olarak verdi. Oğlu üniversiteyi kazanınca kayıt masrafları için verdiği para ve altınları isteyen Ali Ayık, kuyumcu Kılıçparlar'ın işyerinin kapalı olduğunu gördü. Ali Ayık'ın, telefonla ulaştığı Kılıçparlar, işyerini kapattığını ama borcunu kısa sürede ödeyeceğini söyledi. Aradan geçen 2 aylık sürede Yusuf Kılıçparlar'a bir daha ulaşamayan Ayık, yaptığı girişimlerin sonuçsuz kalması üzerine çareyi Yusuf Kılıçparlar'ın 2013 yılında ölen oğlu Kökmen Kılıçparlar'ın mezarına mektup bırakmakta buldu.

YALAN DÜNYADAN ASIL DÜNYAYA MEKTUP

Ali Ayık, yıllardır eczanede çalıştığını ve eczacı olması için Bulgaristan'da özel bir üniversiteye göndereceği oğlunun eğitim masrafı için yaptığı birikimi borç verdiği komşusundan geri alamadığını ileri sürerek, "Çok uzun zamandır komşuluk yapıyorduk ve ağabey kardeş gibiydik. Zaman zaman altın alacakları zaman benden para alırlar, altını satınca da paramı verirlerdi. Son olarak para istediklerinde biriktirdiğim 5 bin lirayı ve bir akrabamızın 2 çeyrek altınını verdim" dedi.

Yusuf Kılıçparlar ve oğlu Ayhan'ın, bir anda işyerini kapattıklarını, telefonla ulaştığında da 'işlerinin kötü olduğunu, parayı en kısa sürede vereceklerini' söylediklerini belirten Ali Ayık, "Sonradan öğrendim ki; mahallede herkesten para almış ama ödememişler. Ben mecburen başkasından borç alıp oğlumu okula kaydettirdim" dedi.

Ayık, alacaklı olduğu Yusuf Kılıçparlar'a ulaşamayınca geçen yıl ölen oğlu Kökmen Mustafa Kılıçparlar'ın Yeşilkent Mezarlığı'ndaki kabrine gidip bir mektup yapıştırdı. Ali Ayık, mektupta şu ifadelere yer verdi:

"Yalan dünyadan asıl dünyaya mektup. Baban Yusuf ve kardeşin Ayhan benim paramı vermeden kaybolup kaçtılar. O para benim alnımın teri, çocuğumun okul kayıt parasıdır. Söyle baban Yusuf'a ve kardeşin Ayhan'a, benim paramı versinler. Bu para çocuğumun hayatıdır. Yapılan iyiliğin karşılığı bu mu? Ben yardım ettim, kardeşim dedim, yeğenim dedim bu para bana göre iyi bir paradır, kendilerine göre az olabilir. 5 bin lira ve 2 çeyrek altın alacağım vardır, versinler."

Ali Ayık, alacağını tahsil edene kadar Yusuf Kılıçparlar ve oğlu Ayhan'a ulaşmak için her yolu deneyeceğini sözlerine ekledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.