Diyarbakır'da tarihi bir Nevruz kutlaması yapılıyor. Öcalan'ın mesajının okunacağı, PKK'nın silah bırakma süreciyle ilgili izlenecek yol haritasının açıklanacağı kutlamalara alternatif olarak MHP de Nevruz'un kutlandığı 21 Mart'ta Ankara'da büyük bir kongre yapıyor.

NEVRUZ'A ALTERNATİF: MİLLİYETÇİ KESİMİN SESİ

MHP, silah bırakma çağrısının ardından İmralı Cezaevi’ndeki Abdullah Öcalan’ın görüntülü bir mesaj yayınlaması beklenen Diyarbakır’daki Nevruz etkinliklerine karşılık olarak milliyetçi kesimin sesini Ankara'dan yükseltmeyi planlıyor.

1 MİLYONDAN FAZLA KİŞİ HEDEFLENDİ
MHP, bu amaçla bugün Ankara’da 1 milyondan fazla kişiyi toplamayı hedefledi. Bahçelikongre konuşmasında "Nevruz Türk Bayramı" diyerek çözüme yüklendi.

ASENALARIM DEDİ, SALON COŞTU
Bahçeli konuşmasına, "Mazisi kahramanlıklarla bezenmiş büyük Türk milleti" sözüyle başladı. Kongre salonundaki partililere ise "Türk-İslam ülküsünün yılmaz bekçisi fedakar ülküdaşlarım" diye seslendi. Ancak asıl coşku, Bahçeli'nin salondaki kadınlara seslenmesi ile yaşandı. Bahçeli, "asenalarım" dediğinde, salonda daha önce hiç olmayan coşkuyla alkışlar ve çığlıklar geldi.

"BAHÇELİ NEVRUZ ATEŞİNİ YAKMAYA GELİYOR"
Bahçeli'nin salona gelişi sırasında "Devletin başına Devlet geliyor", "Bahçeli nevruz ateşini yakmaya geliyor" anonsları yapıldı.Bahçeli, salondakileri selamlamasının ardından kendisi için ayrılan yere oturdu. Nevruz nedeniyle Bahçeli'nin önündeki masaya bir tepsi içinde yumurta konuldu.

Bahçeli'nin önündeki tepside yumurtanın yanı sıra çerez, meyve ve yeşillik de kondu. Yeşilliğin bereketi, yumurtanın çoğalmayı temsil ettiği, çerez ve meyvelerin ise milletin rızk ve bolluk içinde yaşaması dileğiyle konulduğu belirtildi.

Eski bir Türk geleneği olduğu belirtilen bu uygulamada, yeşilliğe "Semeni", hazırlanan tepsiye ise "Nevruz Honçası" dendiği kaydedildi.Bahçeli'nin gelişi öncesi Mustafa Yıldızdoğan bir konser verdi. Konser sonrası Kars Kafkas Halk Oyunları Ekibi de bir gösteri sundu.Bu arada Kıraç'ın MHP için hazırladığı "Türkiye Marşı" da salondakilere dinletildi.

Salonda geçtiğimiz günlerde Ege Üniversitesi'nde çıkan olaylarda yaşamını yitiren Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun fotoğrafları da asıldı. Salona giremeyen partililer için salon dışında büyük ekranların konulduğu alanlar oluşturuldu.