Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in tartışmalı bir şekilde 15 günlük rapor almasının akabinde Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'dan çok tartışılacak bir paralel yapı açıklaması geldi. İsmet Yılmaz, "Kırmızı kitapta yer alan bir yapının Milli Ordu içinde yer alması kabul edilemez." dedi.

Yılmaz'ın bu açıklamaları TSK içinde "paralel yapı" kapsamında cadı avı başlatılacağı iddialarını yeniden gündeme getirdi. Orgeneral Necdet Özel'in terfi ve atama döneminden hemen önce izne ayrılması da paralel yapı tartışmalarıyla ilişkili olarak değerlendirilmişti. İsmet Yılmaz, "TSK'daki paralel yapılanma iddialarıyla ilgili olarak 1000'in üzerinde kişiyle ilgili olarak ihbar gelmiştir." dedi.

Bakan Yılmaz, "Bu ihbarlarla ilgili hem idari hem de Genelkurmay askeri savcılığı tarafından soruşturmalar başlatılmıştır. Neticelendirildiğinde elbette gereği yapılacaktır." ifadelerini kullandı. Bunun yanında İsmet Yılmaz, "Balyoz ve Ergenekon davalarında 73 subayımız göreve döndü bunlardan 46'sı Yüksek Askeri Şura'da terfi derecelendirmesine girecektir." açıklamasında bulundu.