Öğretmenlere Bayram Şoku

Türkiye genelinde 900 bin öğretmen, Kurban Bayramı tatilinin son iki gününün hafta içine denk gelmesi nedeniyle o haftanın ek ders ücretini alamayacak. Buna göre öğretmenlerin, kişi başına ortalama 150 TL’den toplam 135 milyon liralık ek ders ücretinden olduğu belirtildi

Öğretmenlere Bayram Şoku
Türkiye genelinde yaklaşık 900 bin öğretmen, 2009’da çıkan yönetmelik nedeniyle Kurban Bayramı’nda maddi zarara uğrayacak. Hüseyin Çelik’in Milli eğitim Bakanı olduğu dönemde çıkarılan yönetmeliği hatırlatan Eğitim Sen Antalya Şube Başkanı Kadir Öztürk şöyle dedi: "2009’a kadar tüm öğretmenlerin ek ders ücreti günlük hesaplanıyordu. Ancak ’MEB Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar’ın 16’ncı maddesinin uygulama şekli, haftalık değerlendirmeye dönüştürüldü. Yani bir öğretmen haftanın 1 günü rapor aldıysa, diğer günlerde derse girse bile o hafta için ek ders ücretini alamıyor. Aynı şekilde resmi tatillerde de durum böyle. Eğer resmi tatil hafta içi bir güne denk geliyorsa tüm haftanın ek ders ücreti kesiliyor."

Kadir Öztürk, bu Kurban Bayramın’ın üç ve dördüncü günleri olan 6 Ekim Pazartesi ve 7 Ekim Salı’nın resmi tatil olması nedeniyle, haftanın geriye kalan diğer üç gününde öğretmenler derslerine girecek olmalarına rağmen, tüm haftanın ek ders ücretinin ödenmeyeceğini kaydetti. Uygulamanın öğretmenler açısından büyük haksızlık olduğunu belirten Kadir Öztürk, "Dolayısıyla öğretmenlerimiz bayramı yaşamayacak. Böyle bir bayram olabilir mi, çalışmış olmalarına rağmen ücretlerin verilmediği bir bayram olabilir mi?" diye sordu.

ÖĞRETMEN BAŞINA KAYIP ORTALAMA 150 LİRA

Türkiye’de yaklaşık 900 bin öğretmenden 100 bini meslek, 300 bini sınıf ve 500 bin civarındakinin de branş öğretmeni olduğunu belirteren Kadir Öztürk şunları kaydetti: "Sınıf ve branş öğretmenleri ayda 60 saat düzeyinde ek derse giriyor. Meslek öğretmenleri ise 100 saat. Ek ders ücreti saati 9.5 TL. Aylık 400- 800 TL ek ders ücreti geliri var. Ortalama 600 TL’den hesaplarsak ve iki gün resmi tatil nedeniyle tüm haftanın ücreti kesileceğinden öğretmen başına ortalama kaybımız 150 TL olacak. Derse girilmiş olmasına rağmen öğretmenlerimiz hakkını alamayacak." 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.