Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’ndeki bir lisede öğrenci Doğuş Eroğlu ile arkadaşı M.A., 26 Mart 2015’te ders çıkışı evlerine dönmek için okul servisine bindi. Serviste Eroğlu ile M.A. arasında henüz bilinmeyen nedenle tartışma çıktı.

Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine M.A., Eroğlu’nu servisteki diğer öğrencilerin önünde boğazından bıçakladı. Olayı gören servis şoförünün aracı durdurmasıyla M.A. inip kaçarken, hastaneye kaldırılan Eroğlu yaşamını yitirdi. Kısa süre sonra jandarma ekipleri tarafından yakalanan M.A. tutuklandı.

ZORLA PARA ALMAK İSTEDİ

Yaşı 18’den küçük olduğu için hakkında ’tasarlayarak öldürme’ suçundan 12 yıla kadar hapis cezası istenen M.A., Adana 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde karar duruşmasına çıktı. Doğuş Eroğlu’nun serviste kendisi ve diğer öğrencilerin parasını zorla almaya çalıştığını öne süren M.A. , "Doğuş, okulda alkol ve uyuşturucu kullanırdı.

Ayakkabısının altında bıçak taşırdı ve tehdit için bana gösterirdi. Olay günü sabah çarşıda yine bizden para istedi, vermedik. Aramızda kavga çıktı vatandaşlar ayırdı. Serviste V.C.K. ile birlikte Doğuş bana saldırdı. Kendimi korumak amacıyla üzerimde taşıdığım bıçağı çektim. Doğuş elimdeki bıçağı düşürmek isterken bıçak boğazına battı kanlar aktı. Nasıl olduğunu görmedim" diye savunma yaptı.

Mahkeme heyeti, M.A.’ya iyi hal ve tahrik indirimi uygulayarak 7 yıl hapis cezası verdi.