ÖSYM eski Başkanı Ali Demir’e yurtdışı yasağı

KPSS Soruşturması'nda şüpheli sıfatıyla ifadeye davet edilen ÖSYM eski Başkanı Ali Demir adli kontrol istemiyle mahkemeye sevk edildi.

ÖSYM eski Başkanı Ali Demir’e yurtdışı yasağı
Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Yücel Erkman'ın, ‘şüpheli’ sıfatıyla ifadesini aldıktan sonra, hakkında adli kontrol uygulanmasını talep ettiği Demir'in, nöbetçi Ankara 2. Sulh Ceza Hakimliğindeki sorgusu tamamlandı.
      
Nöbetçi hakimlik, adli kontrol kapsamında Demir'in yurtdışına çıkışını yasakladı, ayrıca haftada 2 gün karakola imza vermesi şartı getirdi.
      
"Böyle bir ifadeye çağrılmayı dahi hak etmediğimizi düşünüyorum"
      
Adliye çıkışında basın mensuplarına açıklamada bulunan eski ÖSYM Başkanı Ali Demir, "Görevi devrettiğimiz 29 Mart 2015'e kadar ÖSYM yönetimi olarak birinci önceliğimiz sınav güvenliği olmuştur" dedi.
      
Göreve başladıkları ilk günden son güne kadar sınav adaleti için çalıştıklarını belirten Demir, şöyle konuştu:
"Bunun için gayret ettik ve yaptığımız sayısız uygulamalarla, her adaya farklı soru kitapçığı, soru havuzlarının oluşturulması, salonlara kamera uygulanması, tüm araçların ve salonların takip edilmesi de dahil olmak üzere bütün çalışmaları sınav adaletinin tesis etmek için yaptık. Bütün bunları yaptıktan sonra bizden önce vaka olmuş. Bizim hiçbir dahilimiz olmayan bir konuyla suçlanmak bize ağır gelmiştir. Tüm kamuoyuna bildiriyorum, bütün çalışmamız sınav adaletini, sınav güvenliğini sağlamak içindir. Böyle bir ifadeye çağrılmayı dahi hak etmediğimizi düşünüyorum."

YARIMAĞAN SERBEST BIRAKILMIŞTI
Söz konusu sınavın yapıldığı sırada ÖSYM Başkanlığı görevini yürüten Ünal Yarımağan da şüpheli sıfatıyla ifade vermişti. Tutuklama istemiyle nöbetçi hakimliğe sevk edilen Yarımağan, adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.