Özgecan'ın katil zanlısı ifade değiştirdi

Özgecan Aslan'ın katil zanlıları olayı soğuk kanlılıkla anlattı ancak ifadeleri birbirini tutmadı.

Özgecan'ın katil zanlısı ifade değiştirdi
Türkiye vahşice işlenen Özgecan Aslan cinayetiyle ayağa kalktı. Tarsus Sulh Ceza Hakimliği üç zanlının canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürme suçundan tutuklanmasına karar verdi. Zanlılar, güvenlik gerekçesiyle adliyeye getirilen cezaevi aracı ile Tarsus dışında 3 ayrı cezaevine gönderildi.

Yakalanan zanlılardan minibüs Şoförü Suphi Altındöken ve Arkadaşı Fatih Gökçe'nin ifadesi ise vahşetin boyutlarını gözler önüne serdi. Zanlıların ifadeleri birbirini tutmazken minibüs şoförü Altındöken tecavüze kalkıştığı iddialarını reddetti, "Öldürme niyetim yoktu pişmanım" dedi.

100 LİRAYA MERSİN'E GÖTÜRECEĞİNİ SÖYLEDİ
Şoför Suphi Altındöken mahkemede Tarsus ilçe Jandarma Komutanlığı'nda verdiği ifadesini tekrarladı. İfadede, Özgecan Aslan'ı yolda duraktan aldığını, araca almasındaki sebebin ise Mersin'e gidecek nöbetçi araca teslim etmek olduğunu söyledi.

İfadesine göre, minibüsle nöbetçi araca doğru giderken Özgecan Aslan acelesi olduğunu söyledi. Suphi Altındöken de 100 lira vermesi karşılığında Aslan'ı Mersin'e götüreceğini söyledi, Aslan da kabul etti.

"BAĞIRARAK KONUŞMAYA BAŞLADI"
Ancak Altındöken yolda giderken güzergah değiştirdi. Sorguda kendisine sorulan "Neden güzergahı değiştirdin?" sorusuna ise "daha hızlı gitmek için" yanıtını verdi. Ardından anlattıkları ise vahşeti ortaya koydu:

"Bayan ben yol güzergahımı değiştirdiğimi görünce bana 'Ne oldu bir terslik mi var?' diye sordu ben de 'Hem erken hem hızlı gideriz hem de aşağı yoldan gitmemiz yasak gören olursa şikayet eder o yüzden otobanı kullanacağım' dedim, otoban bağlantılı yolda giderken 'Senin niyetin ne de bu yola girdin?' dedi. Ben de 'Ben size otobandan gideceğimi söyledim az ileride gişeler var' dedim daha sonra bağırarak konuşmaya başladı.

"ARKADAN BAŞIMA DOĞRU ELİYLE VURDU"

Bu esnada arkadan başıma doğru eliyle vurdu. İlk vurduğunda karşılık vermedim. Bağırmaya devam edince 'Tamam sus' diyerek köprü üzerindeki kavşaktan geldiğim yola geri döndüm yolda yüksek sesle neden hala burdan gidiyoruz dedi ben de 'Gıcıklandın sen normal yola iniyoruz' dedim. Daha sonra bana ikinci defa vurdu ve boynumu tırnaklarıyla cırmaladı, dikiz aynasından biber gazı çıkardığını ve sıktığını gördüm.

Eğildim ve bana denk gelmedi. Aracı yolun kenarında durdurdum ve arka tarafa geçtim içeri girer girmez yüzümü cırmaladı buna çok sinirlendim ve ben de iki elimle saçından tutarak itekledim, ikinci koltuk ve üçüncü koltuk arasına düştü. Sonra bana saldırmak için geri kalkarken ayağımın tabanı ile karın ve göğüs bölgesine iki üç defa vurdum tekrar yerden kalkmak isterken boyun bölgesinde kan gördüm bunun üzerine tekrar bir tekme vurdum."

"CİNSEL İLİŞKİ GİBİ BİR AMACIM YOKTU"
Zanlı arkaya geçişindeki amacının ise konuşmak olduğunu iddia etti; "Arkaya geçmemdeki amacım bana vurduğundan dolayı arabadan indirecektim ya da konuşmaktı. Bayan ile cinsel ilişki gibi bir amacım yoktu otopsi raporunda çıkacaktır" dedi.

İfadenin devamında araçta baygın yatan Özgecan Aslan'ın o halinden sonra panikleyip arkadaşı Fatih Gökçe'yi aradığını söyledi; "O zamana kadar öldürmeye niyetim yoktu ölü olup olmadığını da bilmiyordum" dedi. Genç kızı yakma fikrini ise Fatih Gökçe'nin verdiğini iddia etti ve Gökçe'nin başka bir arkadaşından benzin isteyip o kişinin de benzini getirdiğini, ardından babasından yardım istedi.

"BOĞAZI FALAN KESİKSE İŞİNİ BİTİR"

Altındöken'in ifadesine göre o saatten sonra üç zanlı beraber hareket etti. "Üçümüz bir aradayken ben "ne diyorsunuz, ne yapalım" dedim, babam 'Fazla geç olmadan hastaneye götürelim' dedi. Fatih de 'ölmüşse veya hastaneye giderken ölürse başımıza bela olur git bak yaşıyor mu yaşamıyor mu yaşıyorsa ortadan kaldıralım' dedi. Yaşayıp yaşamadığına baktım hızlı bir şekilde nefes aldığını gördüm Fatih 'Boğazı falan kesikse işini bitir şimdi ölsün ortadan kaldıralım' dedi.

Otobüste bulunan bıçağı sol kapı gözünden alarak araç içerisine girdim. O panikle bi iki defa boğaz tarafına soktum çıkardım. Fatih 'Oğlum madem yaptın yüzünü cırmalamış kızın tırnaklarında kimliğini bırakmış gibisin' dedi 'Ne yapayım?' diye sordum 'Ellerini kes' dedi."

Ardından ormanlık yola gittiklerini ve yanında baba Necmettin Altındöken ve arkadaşı Fatih Gökçe varken Özgecan'ın cansız bedenini yaktığını itiraf etti. Katil zanlısı Suphi Altındöken ifadesinin sonunda ise öldürmek gibi bir niyetinin olmadığını ve pişman olduğunu söyledi.

İFADELERİ BİRBİRİNİ TUTMUYOR
Vahşi cinayete yardım ettiği iddia edilen arkadaş Fatih Gökçe ile Suphi Altındöken'in ifadeleri ise birbirini tutmuyor. Fatih Gökçe ifadesinde Altındöken'in kendisini arayıp başının belada olduğunu söylediğini, kendisinden benzin istediğini o da bir arkadaşından benzin getirmesini istediğini söyledi.

İfadede "Ne olduğunu sorduğumda 'geminin ordan bir cono aldım beni soymaya çalıştı, yüzüme biber gazı sıktı ben de konsolumdaki bıçağı salladım biraz boğmuştuk arkada yatıyor öldü' dedi. 'Ben de götür hastaneye bırak kaç' dedim" sözleri yer aldı.

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ
"Öldürme işine karıştığımı bilmiyordum" dedi. Neden polise haber vermedin sorusuna ise "Yoldan gelmiştim, bira içmiştim kendimde değildim" diye cevap verdi.Baba Necmettin Altındöken ise hiç bir şeyden haberi olmadığını iddia etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.