PKK’lı Avına Çıkan Karadenizliler Bakın Neler Anlattı!

Giresun’da terör örgütü PKK’nın saldırılarına karşı resmi başvuruda bulunanlardan 750 kişi ‘gönüllü köy korucusu’ oldu.

PKK’lı Avına Çıkan Karadenizliler Bakın Neler Anlattı!
Terör örgütü PKK mensuplarının Karadeniz’de bazı eylemlerde bulunması üzerine bölge halkı geçici ‘gönüllü köy korucusu’ olmak için devlete başvurdu. Özellikle yüksek kesimlerdeki köylerde yaşayanlar, gönüllü köy koruculuğuna büyük ilgi gösterdi.

Yapılan başvurular kaymakamlıklar, jandarma, belediye ve muhtarlardan oluşan kurul tarafından değerlendirildi. Başvuranlardan 750’sine ilçelerdeki jandarma komutanlıklarında uzun namlulu silah kullanımı konusunda 1 aylık eğitim verildi.

CEPLERİNDEN HARCADILAR

İstenen belgeler ve eğitime gidiş-geliş masrafı olarak ceplerinden yaklaşık 500 lira harcayan gönüllü korucular, uzun namlulu silahlarını teslim alarak nisan ayında göreve başladı. Bulundukları yörenin coğrafi şartlarına hâkim olan kişilerden seçilen korucular, özellikle yapılacak askeri operasyonlarda güvenlik kuvvetlerine yol güzergâhları, geçiş noktaları gibi konularda destek sağlayacak.

İlçelerindeki jandarma ekiplerine bağlı olarak çalışacak olan gönüllü korucular, göreve başlarken 3 sayfalık bir taahhütname de imzaladı. Korucular attıkları imza ile ‘devletten maaş istemeyecekleri, terörle mücadelede başlarına gelebilecek herhangi bir durumda (ölüm, yaralanma) devletten tazminat dahil hiçbir şey talep etmeyecekleri, silahı amaç dışı kullanmayacakları ve bulundukları köy sınırı dışına çıkarmayacakları’ taahhüdünde bulundu.

SIZMAYA ÇALIŞIYORLAR

Göreve başlayan koruculardan A.O., neden gönüllü köy korucusu olduğunu şöyle anlattı: “Biz vatanını, milletini, toprağını seven insanlarız. Bu nedenle ülkemizi bölmeye çalışan teröristlerle biz de mücadele etmek istiyoruz. Son yıllarda bölgemize sızmaya çalışan teröristlere karşı toprağımızı korumak için bu göreve talip oldum.

Emniyet güçlerine yardım etmek istiyoruz.” Gönüllü korucu A.Y. ise “Biz devletimizden maaş istemedik, sadece silah istedik; bunu da aldık. Gencecik kardeşlerimiz bu uğurda şehit oluyor. Şimdi bu hainler Karadeniz’i de hedef aldılar” dedi. Giresun’a son 4 ayda 5 şehit cenazesi geldiğini belirten Y.S.K. ise “İçimiz yanıyor, analar ağlıyor. Bu hainler Güneydoğu’da gencecik evlatlarımızı şehit ediyor. Şimdi bölgemize sızmaya çalışıyorlar” diye konuştu.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.