17-25 Aralık soruşturmalarında  görev alan polislere yönelik operasyonda daha önce gözaltına alınıp serbest kalan eski İstanbul İl Emniyet Müdür Yardımcısı Hamza Tosun, önceki sabah gözaltına alınmasının ardından mahkeme tarafından yeniden serbest bırakılmıştı. Tosun hakkında tekrar yakalama kararı çıkarıldı.

Avukat Osman Ertürk yaşanan duruma twitter hesabından tepki göstererek, 'Tutuklamadan rahat etmeyecekler: Mali Sube'den sorumlu Istanbul eski Emniyet Mudur Yardimcisi Hamza Tosun hakkinda TEKRAR yakalama karari. Ne istiyorsunuz bu ADAM'dan ve Vatan evladindan... 3 Hakim serbest birakti, şimdi 4. Hakim karsisina cikacagiz. Adaletiniz batsin!!!' paylaşımında bulundu.

Tekrar yakalama kararı çıkarılan Tosun, 17-25 Aralık operasyonlarında aktif olarak görev almamış ancak operasyondan sonra bir arkadaşı tarafından ABD'den aranmıştı. Bu gerekçe ile savcı tarafından tekrar ifadeye çağrılan Tosun, savcılık ifadesinin ardından tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkeme tarafından sorgusu gece 03.00'e kadar süren Tosun, daha sonra serbest bırakılmıştı.