Sahur operasyonlarında gözaltına alınan ve daha sonra serbest bırakılan polisler, adliye çıkışında kendilerine uzatılan mikrofonlara konuşmuşlardı. Uzatılan mikrofonlar arasında Samanyolu, Cihan Haber Ajansı ve Zaman da vardı. Medyaya yapılan darbe operasyonunda tutuklanan Tufan Ergüder, Ertan Erçıktı ve Mustafa Kılıçaslan'a bu mikrofonlara neden konuştukları soruldu ve sanki polisle Samanyolu,Zaman ve Cihan Haber Ajansı arasında bir irtibat varmış gibi göstermek için suçlama dosyasına iddiaya göre resimdeki ekran görüntüsü konuldu.

O polislere mikrofon uzatanlar arasında devletin resmi haber kurumu Anadolu Ajansı, İhlas Haber Ajansı, Doğan Haber Ajansı da vardı.

Polisin suçlama fezlekesinde yer aldığı öne sürülen bu kareye göre, soruşturmayı yapanlar, Samanyolu, Cihan ve Zaman'ın logolarını halka içine alarak güya "bakın işte aralarında irtibat var" dedi. Oysa ki koyulan fotoğrafta, devletin resmi haber kurumu Anadolu Ajansı'nın, Doğan Haber Ajansı'nın ve İhlas Haber Ajansının mikrofonları net biçimde görülüyor.