Putin'in Ankara ziyaretini protesto ettiler

Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği üyesi bir grup Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Türkiye Ziyaretini protesto etti.

Putin'in Ankara ziyaretini protesto ettiler
Ankara Güvenpark'ta toplanan Kırım Türkleri, 'İşgalci Rusya Kırım'dan Defol', 'Rusya Kırımdan Elini Çek', yazılı pankartlar açarak, 'Kırım Türk'tür Türk Kalacak' sloganları attı.Grup adına yapılan basın açıklamasında, “Kırım'da ki Kırım-Tatar medeniyetine ait her türlü iz yok edilmeye çalışılmış, okullar camiler yıkılmış, Kırım Tatarlarına ait bütün belgeler evraklar kitaplar yakılmış, mezarlıklar bozulmuş, bununla kalmamış Kırım-Tatar yer adları bile değiştirilmiştir” ifadelerine yer verildi.

Türk Milletine çağrıda bulunan Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Tuncer Kalkay, “Aziz Türk Milletine ve Türkiye Cumhuriyetine çağrımız, her türlü Uluslar arası kuralları göz ardı eden, 21.Yüzyılda hala komşularının toprak bütünlüğüne saygı göstermeyen, insan haklarını hiçe sayan, saldırgan ve despot Putin'e karşı medeni dünya ile ortak tavır almasıdır. Putin Kırımdan elini çekö dedi.Grup yaptığı basın açıklamasından sonra olaysız bir şekilde dağıldı.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.