Savcılık kaynakları: 30 Ağustos günü...

ANKARA Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, Koza İpek Gurubuna yönelik başlattığı soruşturma kapsamında Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek hakkında gözaltı kararı bulunduğu öğrenildi.

Savcılık kaynakları: 30 Ağustos günü...
 Savcılık kaynakları, Hürriyet’e İpek’in “30 Ağustos tarihinde Esenboğa’da çıkış yaptığını tespit ettik” dedi. Koza Holding'e bağlı TV kuruluşlarında ise yöneticiler savcılık kaynaklarının iddiası için 'yok böyle bir şey' şeklinde duyuru yapıyorlar.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Koza İpek Gurubu Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek hakkında dün Ankara 7 Sulh Ceza Hakimliğine başvurarak, şüphelinin iş yerlerinde arama kararı aldırdı. 

Kararda “Şüpheli Hamdi Akın İpek’in ortaklığı bulunan ve aşağıda ticari unvanları ve açık adresleri yazılı olan şirketlerin 2010-2015 yılları arasındaki yönetim kurulu karar defterlerine ve genel kurul karar defterlerine 2010-2015 yılları arasındaki onaylı bilanço, gelir gider tablosu ve detay mizanlarına, 2010-2015 yılları arasında kullanılmış ve kullanılmakta olan kapanmış ve/veya aktif durumda olan tüm banka hesap hareketlerinin dijital ve basılı nüshalarına, arama yapılacaklar yerlerde 2000-2015 yılı arasındaki yönetim kurulu karar defterlere genel kurul karar defteri ile birlikte defterler dışında tutulan ikin bir muhasebe kayıtların bulunması halinde (örtülü kayıtlar) bu kayıtlara incelemek üzere el konulmasına karar verildi” değerlendirilmesi yapıldı.

EV VE İŞ YERLERİNDE ARAMA
Kararda İpek’in evinde şüphelinin evinde, kendisine ait cep telefonları ve bilgisayarlarda, şüphelinin ortağı olduğu vakıf ile şirket merkezlerinde bir defaya mahsus arama yapılması ve soruşturmaya konu atılı suçun sübut vasıtası olan delil elde edildiğinde el konulmasına hükmedildi.

30 AĞUSTOS'A GİTTİ
Savcılık kaynakları Hürriyet’e yaptığı açıklamada Şüpheli Akın İpek’in hakkında gözaltı kararı bulunduğu belirterek “Akın İpek 30 Ağustos tarihinde Esenboğa’da çıkış yaptığını tespit ettik” dediler. 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.