Seçim sonuçlarını tek bilen anketçi

1 Kasım seçimlerine ilişkin tahminleri tutan tek Adil Gür'ün araştırma şirketi A&G oldu.

Seçim sonuçlarını tek bilen anketçi
1 Kasım seçimlerinin en büyük kaybedenlerinden biri de araştırma şirketleri oldu. Araştırma şirketleri, AK Parti'nin oylarının 7 Haziran seçimlerine göre artacağını tahmin etmişlerdi. Ancak AK Parti oyları için yüzde 43 civarı oranlar vermişlerdi. Araştırma şirketlerinden sadece bir tanesi, Adil Gür'ün şirketi AK Parti'nin oy oranı konusunda bugün ortaya çıkan sonuca en yakın sonucu buldu.

ADİL GÜR YÜZDE 47 DEMİŞTİ
AA'ya göre sandıkların yüzde 97'si açıldı ve AK Parti yüzde 49 civarında bir oy aldı. A&G ise AK Parti'nin oy oranını yüzde 47.2 olarak tahmin etmişti. Adil Gür'ün şirketinin yayınladığı son araştırmada, oy oranları şöyle yer aldı; AKP yüzde 47.2, CHP yüzde 25.3, MHP yüzde 13.5, HDP yüzde 12.2, diğer yüzde 1.8 

SENCAR: "BAŞARISIZ OLDUK"
Metropol Araştırma şirketinin başkanı Özer Sencar ise Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Araştırmalarımızda halkın muhalefete ve süreçte yaşananlara tepkisini tesbit edemedik, başarısız olduk" dedi. 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.