Sınırda kritik gelişme!

Kilis’te konuşlanan tankların namluları, Suriye'de DEAŞ militanlarının bulunduğu bölgeye doğru çevrildi.

Sınırda kritik gelişme!
 Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Kilis'in Suriye sınırına sevk edilen tank, obüs topları, füze ve topçu bataryaların namluları Suriye'ye doğru çevrildi. Türkiye-Suriye sınırında tanklar ve zırhlı personel taşıyıcıları belirli aralıklarla konuşlandırılarak, Türkiye'den Suriye'ye, Suriye'den Türkiye'ye geçmek isteyenlere izin vermiyor. Fırtına obüs topları ise kritik bölgelere konularak namlularını DEAŞ'ın bulunduğu bölgeye çevirdi. Alan hakimiyetini tamamen sağlayan TSK, teknolojik bütün imkanları seferber etmiş durumda, İnsansız Hava Araçları (İHA), Suriye'deki bütün gelişmeleri izleyerek ilgili birimleri aktarıyor. Güvenlik güçleri 24 saat aralıksız sınır hattında devriye geziyor.

Öte yandan 910 kilometrelik Türkiye-Suriye sınırında 317 hudut karakoluna takviye olarak gönderilen askerler ile birlikte bölgede 65 bini aşkın asker görev yapıyor. Kilis, Gaziantep, Hatay, Gaziantep, Şanlıurfa ve Mardin illerinin Suriye sınırında bin 200 civarında tank, zırhlı araç, obüs topları, zırhlı personel taşıyıcılarının görev yaptığı öğrenildi.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.