Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde, "5 Bin Köye 5 Bin Orman Eylem Planı ve Türkiye Çınar Yılı / 2016 Projesi ile Dünya Ormancılık, Su ve Meteoroloji Günlerini Kutlama Merasimi"ne katıldı.

Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, "Terör örgütlerinin, ülkemizi kendi kanlı gündemlerine hapsetme, milletimizi yılgınlığa sürüklemek amacıyla bu eylemleri gerçekleştirdiğini çok iyi biliyoruz. Onun için bir yandan acımızı yaşar terörle mücadelemizi kesintisiz bir şekilde sürdürürken, aynı zamanda hedeflerimizden kopmuyor, projelerimizi gerçekleştirmekten de asla geri durmuyoruz" dedi.

Devletimiz, askeriyle polisiyle korucularıyla istihbaratıyla tüm imkanlarıyla terör örgütleriyle ve arkalarındaki güçlerle mücadele ediyor" ifadelerini kullanan Erdoğan, "Terörün yeni yöntemlerine karşı biz de yeni mücadele yöntemleri geliştirerek kısa sürede neticeye ulaşacağımıza inanıyorum. Yeter ki milletimiz, sizler, birliğinizi, beraberliğinizi, dayanışmanızı güçlü tutun, bundan taviz vermeyin. Terörün en büyük panzehiri işte budur" şeklinde konuştu.

YENİ BİR SEFERBERLİK ÇAĞRISI YAPIYORUM

Erdoğan, "Buradan tüm milletime bir çağrıda bulunuyorum" diyerek, şunları kaydetti:

Teröre karşı, terör örgütlerine karşı, bu örgütler vasıtasıyla ülkemizi terbiye etmeye çalışanlara karşı, Malazgirt ruhuyla, İznik'te kurulup Konya'da zirveye çıkan Anadolu Selçuklu ruhuyla, o heyecanla Söğüt'te dikilip 24 milyon kilometrekareyi kaplayan o ulu Osmanlı çınarının azametiyle Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı'nın azmiyle yeni bir seferberlik çağrısı yapıyorum."

Erdoğan, "Biz demokrasiyi, insan haklarını, özgürlükleri Batı bize dayattığı için değil, milletimiz bunlara layık olduğu için savunuyoruz, hayata geçiriyoruz, yaşatıyoruz" dedi.


AB İKİYÜZLÜLÜĞÜNÜ DEVAM ETTİRİYOR

Konuşmasında Avrupa ülkelerinin "terör örgütleri" konusunda izlediği politikaları da eleştiren Erdoğan, özellikle Brüksel'de geçen hafta Türkiye -AB zirvesinin yapıldığı noktaya yakın bir alanda bir PKK çadırının kurulmasına tepki gösterdi.

Bu AB PKK'yı terör örgütü ilan etmiş vaziyette. Nasıl oluyor da böyle bir terör örgütüne orada o çadırları kurduruyor? Bu samimiyet mi, dürüstlük mü?" diyen Erdoğan, "1963 yılından bu yana Türkiye'yi kapısında bekleten AB bu ikiyüzlülüğünü hala devam ettiriyor. Sonra niye cumhurbaşkanı böyle konuşuyor diyorlar. Siz samimi olmadığınız sürece ben böyle konuşmaya devam edeceğim" dedi.

Türkiye'nin mülteci sayısının artmaması ve Suriyelilerin kendi ülkelerinde güven içinde yaşaması için Türkiye'nin Suriye içinde güvenli bölge ve uçuşa yasak bölge ilan edilmesi önerisi getirdiğini hatırlatan Erdoğan, "Bu teklifimizi kabul edemeyen ama bir yandan da mültecilerden şikayet eden herkes riyakardır" dedi.