THY Ukrayna hava sahasını kullanmayacak

Malezya Havayolları'na ait Boeing 777-200 tipi uçağın Ukrayna hava sahası üzerinden uçarken füzeyle vurulması üzerine, Reuters'a açıklama yapan Türk Hava Yolları yetkilileri, artık Ukrayna Hava Sahası'nı kullanmayacaklarını söylediler.

THY Ukrayna hava sahasını kullanmayacak
 
HANGİ HAVAYOLLARI UKRAYNA ÜZERİNDEN UÇMAYACAK?

THY'nin yanı sıra, Alman Lufthansa, Air France ve Rus Aeroflot da Ukrayna hava sahasını kullanmayacaklarını açıkladı. Çatışmaların başladığı ilk günlerde, Kırım hava sahası sivil uçaklara kapatılmıştı. Ancak bugüne kadar Ukrayna ile ilgili herhangi bir kısıtlama getirilmemişti.
280 yolcu ve 15 mürettebat taşıyan Malezya Havayolları'nın uçağı, Donetsk'i geçtikten sonra, 11 bin metre yükseklikte yerden atılan füzeyle vurulmuştu. Olayda yolcu ve mürettebattan kurtulan olmadı.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.