Erciyes Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğretim görevlisi Neslihan Çelik’in Emniyet Müdürlüğü tarafından yayınlanan ’Kayseri Emniyet’ dalı mesleki dergide yer alan, Trafik polislerinin beslenme durumları v e beden ölçümleri’ konulu araştırmada, polislerin genel asayiş ve halkın can ile mal güvenliğini korurken, diğer yandan da kendi can güvenliklerini de ön planda tutmak zorunda olduklarına dikkat çekildi.

Polislerin sağlıklı ve fiziksel kapasitesinin üst düzeyde olması gerektiği,fiziksel ve ruhsal sağlıklarını korumak için yeterli ve dengeli beslenmeleri istenen araştırmada şöyle denildi:

PANZEHİR ETKİSİNE SAHİPLER

Trafik polisleri stres, hava kirliliği, gürültü ve kötü beslenme ile karşı karşıya kalmaktadır. Trafik polisleri değişen mesai saatleri, yogun iş temposu, dinlenme sürelerinin az olması nedeniyle özellikle kahvaltı dahil, ögün atlama ve kötü beslenmeye yatkındır.

Trafik Şubesinde çalışan , yaş ortalaması 41.36 olan 161 erkek, 3 kadın polisin ağırlık, bel , boy ve kalça çevresi ölçümleri alındı. Beden kütle endeksine göre zayıf olanlar yüzde 1.2, normal olanlar yüzde 17,hafif şişman olanlar yüzde 54.9.

Şişman olanların yüzdesi ise 26.9 olarak hesaplandı. Gündüz mesai saatlerinde en önemli ana öğünlerden biri olan öğle yemeği için enerjisi iyi ayarlanmış menüler sunan denetimli kurum yemekhaneleri tercih edilmelidir. Ağır metalleri yoğun miktarda içeren egzos dumanı soluma riski olan trafik polisleri için süt, yoğurt ve yumurta gibi bol protein içeren besinler, panzehir gibi etkiye sahip olduğundan kahvaltı ve ögle yemeklerinde bolca tercih edilmelidir.

En kolay ve ucuz egzersiz yürüyüştür. Günlük yaşamınıza dahil edeceğiniz 30 dakikalık tempolu yürüyüş kalp sağlığının korunması, stresin azaltılmasına, iş veriminin artmasına yardımcıdır. Güvenlik hizmeti sağlayan önemli kamu kurumu olan Polis Teşkilatlarında görev almaları, polislerimizin genel sağlık durumunu önemli ölçüde etkileyen beslenme durumlarının iyileştirilmesine fayda sağlayacaktır.