Twitter'a Sert Tepki: Yöneticilere Soruyorum...

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Twitter yetkililerine soruyorum; kim talimat verdi, 'we love Erdoğan' 'hashtag'ını kaldırdınız? Özgürlük ilkeleri içerisinde 'we love Erdoğan' mesajını kullanmak, yaymak Twitter ilkelerine aykırı mı, aykırıysa hangi ilkesine aykırı? İnsanların birine dair sevgisini ifade etmesi nasıl 'Twitter'ı rahatsız ediyor? Bu da Sayın Cumhurbaşkanımıza karşı yürütülen kürsel operasyonunun bir yansımasıdır" dedi.

Twitter'a Sert Tepki: Yöneticilere Soruyorum...
Bozdağ, Mecliste gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan için sosyal paylaşım sitesi "Twitter"da açılan "we love Erdoğan" "hashtag"ının kapatılmasıyla ilgili soru üzerine, Bakan Bozdağ şu değerlendirmeyi yaptı:

Cumhurbaşkanımızın şahsına dönük içeride bazı çevreler ve dışarıda da bazı güçler, ortak bir itibarsızlaştırma kampanyası yürütüyorlar. Bir yandan sinkaflı küfürlerle dolu sosyal medya üzerinden haberler yaptırıyorlar, sonra bunlara ilişkin soruşturmalar olduğunda da bunlar üzerinden, 'bak yargılamalar yapıldı, falan oldu' diye başka yerlere çekiyorlar.

Avrupa Konseyi de ilk defa şimdiye kadar olmadığı şekliyle 299. maddeyi (TCK 299, Cumhurbaşkanı'na hakaret) belli çevrelerin kulisi sayesinde gündeme aldı. Venedik Komisyonunun böyle bir gündemi olmadığı halde, ilk defa Türkiye'de 299. maddeyi gündem yaptı, bir rapor hazırladı. Biz bu raporu kabul etmiyoruz.

Bizim açımızdan bir kıymeti yok. Venedik Komisyonunun yazması, bizim açımızdan o raporu kıymetlendirmez. Ama Venedik Komisyonu sadece Anayasa yapım süreçleriyle ilgili hükümetlere danışmanlık yapan bir komisyon... 90 yılı aşkındır 299. madde, Türkiye'de uygulanıyor, Venedik Komisyonu hiç gündeme getirmedi ve hiçbir şey de olmadı.

Ayrıca bu kanun hükmü ülkemizde 90 yıldır uygulanıyor. Türkiye'nin hiçbir mahkemesinin hakimi 299. maddenin Anayasaya aykırı olduğuna ilişkin bir başvuru yolunu tercih etmedi. Hiçbir avukat da böyle bir yola tevessül edip böyle bir iddiada bulunmadı. Ama şimdi bakıyorsunuz bazı mahkemeler, bazı yerlerde hep birden Anayasaya aykırılık iddialarında bulunuyorlar ve oradan gidiyor.

Bozdağ, dün akşam "Twitter"da "we love Erdoğan" diye başlayan mesajlaşmanın belli çevreleri nasıl rahatsız ettiğini gördüklerini ifade etti.

Terör örgütleri "Twitter"ı kullandığında ve müdahale edilmesi talebinde bulunulduğunda "Twitter"ın "Biz özgür bir platformuz" diye tavır koyduğunu dile getiren Bozdağ, "Twitter yetkililerine ben soruyorum; kim talimat verdi, 'we love Erdoğan' 'hashtag'ını kaldırdınız? Bir ülke mi, bir kişi mi, bir terör örgütü mü veya başka biri mi talimat verdi? Merak ediyorum, özgürlük ilkeleri içerisinde 'we love Erdoğan' mesajını kullanmak, yaymak Twitter ilkelerine aykırı mı, aykırıysa hangi ilkesine aykırı? İnsanların birine dair sevgisini ifade etmesi nasıl Twitter'ı rahatsız ediyor? Onun için bu da Sayın Cumhurbaşkanımıza karşı yürütülen kürsel operasyonunun bir yansımasıdır diye düşünüyorum." dedi.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.