Beyoğlu Tünel'de toplanan Ukraynalı göstericiler, “Yaşasın Ukrayna", “Faşist Putin", “Putin elini Ukrayna'dan çek", “Savaş istemiyoruz", “Savaşa hayır", sloganları atıp savaş karşıtı çeşitli dövizler taşıdılar.

İSTANBUL VE ANTALYA’DA UKRAYNA PROTESTOSU
Ukrayna ve Kırım Türkleri bayrağı taşıyan göstericiler, İstiklal Caddesi üzerindeki Rusya Konsolosluğu önüne geldiklerinde Ukrayna milli marşını söyleyip savaş karşıtı sloganlar attılar.



Burada grup adına açıklamayı Kırım Türkü, Şefket Kırımlı yaptı. Yazılı açıklamayı okuyan Kırımlı, bu akşam Rusya'da yapılacak olan Barış Yürüyüşünü' desteklemek için bu yürüyüşü düzenlediklerini belirterek, “Biz Türkiye'de yaşayan Ukraynalılar, Kırım Tatarları, Ruslar, diğer milletler ve Türk vatandaşları, bağımsız bir devlet olan Ukrayna'ya karşı Rusya Federasyonu'nun siyasi liderleri ve hükümeti tarafından sürdürülen savaş politikasının kabul edilemez bir suç olduğunu beyan ediyoruz' dedi.



Açıklamada, Rus askerlerinin Ukrayna topraklarından çekilmesini isteyen Kırımlı, “Rusya tarafından ilhak edilen Kırım, barışçıl yollarla Ukrayna'ya geri verilmelidir. Rus hükümeti tarafından devlet politikası haline getirilen, Rusya ve Ukrayna arasında düşmanlığı tahrik eden, Ukrayna halkının milli onurunu aşağılayan, bütün Rus medyası tarafından yayınlanan Ukrayna'ya karşı nefret dolu yayınların durmasını istiyoruz' dedi.