ADIYAMAN’da, Anadolu İş Kadınları Derneği üyeleri son zamanlarda kadınların cinayete kurban gitmesi ve şiddete uğramasını basın açıklaması yaparak protesto etti.
Öğleden sonra Demokrasi Parkı'nda toplanan ve ellerinde kadın cinayetlerini protesto eden dövizler taşıyan grup adına konuşan Anadolu İş Kadınları Derneği Başkanı Tülay Kayakıran, "Maalesef artık her hafta kocası, babası, kardeşi, oğlu, sevgilisi, müşterisi tarafından öldürülen kadınların haberini duymaya başladık" dedi.
Kadınlar kendi hayatları hakkında karar vermek isterken erkekler tarafından öldürüldüğünü ifade eden Kayakıran, şöyle konuştu:
"Bu cinayetlerin sürekliliği, cinayetleri durduramayan devletin yapısını gözler önüne seriyor. Hukuk sistemi ile cinayetler meşrulaştırılıyor. Yaşadığımız erkek şiddeti cezasız kalırken, aileye mecbur bırakıldığımız politikalar oluşturularak biz kadınlar her gün öldürülüyoruz. Türkiye’de her gün kadınlar öldürülüyor. Son 2 gün içinde 6 kadın cinayeti işlendi. Kadın cinayetleri evde, işyerinde, sokakta her yerde özel ve kamusal alanda her an yaşamımızı tehdit eder hale gelmişken meclis nerede? Tek isteğimiz TBMM biran önce toplansın ve kadın cinayetlerine karşı acil önlem alınsın."
Kadınlar, yaptıkları açıklamanın ardından parktan ayrıldı.

FOTOĞRAFLI