Çelikhan'da Minibüse Silahlı Saldırı: 1 Ölü, 5 Yaralı

ADIYAMAN'ın Çelikhan İlçesi'nde tarla sulamaya giden Taştan ailesini taşıyan minibüs, aralarında kız alıp verme ve arazi anlaşmazlığı bulunan Keskin ailesine mensup kişilerce tabanca ve uzun namlulu tüfeklerle tarandı. Saldırıda 17 yaşındaki...

Çelikhan'da Minibüse Silahlı Saldırı: 1 Ölü, 5 Yaralı
ADIYAMAN'ın Çelikhan İlçesi'nde tarla sulamaya giden Taştan ailesini taşıyan minibüs, aralarında kız alıp verme ve arazi anlaşmazlığı bulunan Keskin ailesine mensup kişilerce tabanca ve uzun namlulu tüfeklerle tarandı. Saldırıda 17 yaşındaki Kübra Taştan olay yerinde öldü, 2'si ağır 5 kişi ise yaralandı. Jandarma saldırıyı gerçekleştirdiği öne sürülen 5 şüpheliyi gözaltına aldı.

Olay, akşam saatlerinde ilçeye bağlı Korucak Köyü'nde meydana geldi. İddiaya göre, içerisinde 6 kişinin bulunduğu Taştan ailesi, tarla sulamak için 44 LN 853 plakalı minibüsle yola çıktı. Cemal Taştan yönetimindeki minibüs, köy çıkışında aralarında önceye dayanan kız alıp verme ve arazi anlaşmazlığı bulunan Keskin ailesine mensup kişilerin tabancalı ve uzun namlulu tüfekli saldırısına uğradı. Saldırıda Kübra Taştan olay yerinde hayatını kaybederken, sürücü Cemal Taştan ile minibüste bulunan Ayşe Taştan, Cengiz Taştan, Kevser Taştan ve Hüseyin Taştan yaralandı. Saldırganlar olayın ardından kaçarak izini kaybettirirken, köylülerin ihbarıyla olay yerine gelen sağlık görevlileri yaralıları, Çelikhan Devlet Hastanesi'ne taşıdı. Acil serviste ilk müdahaleleri yapılan yaralılardan Ayşe ve Cengiz Taştan, hayati tehlikeleri bulunduğu gerekçesiyle Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Olay yerinde hayatını kaybeden Kübra Taştan'ın cesedi ise otopsi için Malatya Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Tedavileri süren Ayşe ve Cengiz Taştan'ın hayati tehlikeleri bulunduğu, diğer yaralıların ise sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

KÖYE GİRİŞ VE ÇIKIŞLAR KONTROLLÜ SAĞLANIYOR

Olayın ardından bölgeye gelen jandarma boş fişek ve kovanları toplayarak parmak izi çalışması yaptı. Saldırı nedeniyle 50'den fazla fişek, saçma ve kurşunun isabet ettiği minibüs kullanılamaz hale gelirken, bölgede yoğun güvenlik önlemleri alındı. Giriş ve çıkışların kontrollü olarak sağlandığı köyde, yeniden gerginlik yaşanmaması için güvenlik önlemleri arttırıldı.

5 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

Olayın ardından köyün giriş ve çıkışlarını kapatan jandarma, saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen Keskin ailesine mensup 5 kişiyi gözaltına aldı. Şüpheliler, ifadeleri alınmak üzere İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürüldü. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

FOTOĞRAFLI

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.