Fuhuş Çetesinin Şifreleri Çözüldü

ADANA'da, para karşılığı 16 kadını erkeklere pazarladığı ve kadınlarla birlikte olan erkeklerden de şantajla para aldığı öne sürülen 5 kişi yakalandı. Fuhuş şebekesinin polisin teknik takibinden...

Fuhuş Çetesinin Şifreleri Çözüldü

ADANA'da, para karşılığı 16 kadını erkeklere pazarladığı ve kadınlarla birlikte olan erkeklerden de şantajla para aldığı öne sürülen 5 kişi yakalandı. Fuhuş şebekesinin polisin teknik takibinden kurtulmak için şifreli haberleştiği ortaya çıktı.
Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi'ne bağlı Ahlak Büro Amirliği ekipleri, 9 ay önce mahkeme kararıyla fuhuş şebekesini takibe aldı. Teknik ve fiziki takip yapan polisler, fuhuş şebekesinin saatlik 200 lira, günlük 600 liraya kadın pazarladığını belirledi. Şebekenin internette de site açıp sosyal paylaşım sitelerinde tanıtım yaptıkları saptandı.



ŞİFRELER ÇÖZÜLDÜ
Takma isimler kullanan şebeke üyelerinin polis dinlemesine karşı kendi aralarında şifreli haberleştikleri de ortaya çıktı. Hayat kadınına 'motor', 'garson' veya 'benzin', yabancı uyruklu kadına 'planet motor' ve 'yabancı montaj', fuhuş ücretine 'bluzlar kaç para'?, müşteriye gidecek kadınlara 'düğüne gideceksin', kadınlara kaç erkekle birlikte olduğunu sorarken 'kaç yemek yedin?', kadının grup seks yapıp yapmadığına 'kebabın tekli miydi, çiftli miydi?' ve müşteriye 'misafir' diye şifreler verdiği belirlendi.

ŞANTAJLA PARA SIZDIRDILAR
Teknik takip sırasında şebeke üyelerinin pazarladıkları kadınlarla birlikte olan erkeklere şantaj yapıp, para sızdırdığı da anlaşıldı. 7 ay önce şebekenin pazarladığı 21 yaşındaki bir kadınla birlikte olan Ş.B.'den "Çocuk yaştaki kızla ilişkiye girdin, hayatını karartırız. Ailene, çevrene rezil ederiz" şantajıyla aralıklarla toplam 120 bin lira para aldığı saptandı.

10 ADRESE EŞ ZAMANLI BASKIN
Çalışmalarını tamamlayan Ahlak Bürosu ekipleri, önceki gün 10 adrese eş zamanlı baskın yaptı. Polisler, fuhuş şebekesinin ele başı olduğu iddia edilen
46 yaşındaki Ömer Büyükkantarcı ile 33 yaşındaki Aysel Atsatar, 46 yaşındaki Murat Ortatepe, 29 yaşındaki Burhan Yılmaz ve 19 yaşındaki Alican Yılmaz'ı yakalayıp, gözaltına aldı. Fuhuş batağına sürüklenen biri Gürcistan uyruklu 16 kadın, şebekenin elinden kurtarıldı.
Gözaltına alınan 5 şüpheli, fuhuş şebekesi suçlamasını kabul etmedi. Sorgusu tamamlanan şüpheliler, adliyeye sevk edildi. Fuhuş yapan 16 kadın ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Şebeke üyesi olduğu öne sürülen 2'si kadın 4 kişinin yakalanması için çalışmaların sürdürüldüğü bildirildi.

 

Anahtar Kelimeler:
AdanaFuhuş ÇetesiFuhuş
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.