GAZİANTEP'te, 30 Mart yerel seçimleri öncesi meydana gelen 1 kişinin öldüğü, 8 kişinin de yaralandığı muhtarlık kavgasında tutuklu yargılanan sanıkların ziyaretine giden yakınları, cezaevi önünde karşılaşınca kavga etti. Tabancaların ateşlendiği kavgada 41 yaşındaki Kadir Karacaoğlu öldü, seken kurşunlardan biri, yoldan geçen bir kadının da yaralanmasına neden oldu.
Merkez Oğuzeli İlçesi'ne bağlı Kantara Mahallesi'nde yapılacak muhtarlık seçimleri öncesi akraba olan Karacaoğlu ve Demirel aileleri arasında çıkan gerginlik, 26 Mart'ta iki ailenin de işyerlerinin bulunduğu Traktörcüler sitesinde silahlı kavgaya dönüştü. Kavgada; Talip Demirel öldü, 8 kişi de yaralanırken, 2 aileden olaya karıştığı saptanan kişiler ise tutuklandı.
CEZAEVİ ÖNÜNDE KARŞILAŞTILAR
Öğle saatlerinde tutuklu yakınlarını ziyarete giden Demirel ve Karacaoğlu aileleri Gaziantep Cezaevi önünde karşılaştı. 2 aile fertleri arasında başlayan ve kısa sürede kavgaya dönüşen tartışmada 77 yaşındaki Talip Demirel yanındaki tabanca ile Kadir Karacaoğlu'na ateş etti. Kadir Karacaoğlu göğsüne isabet eden kurşunla ağır yaralanırken, bu sırada cezaevindeki yakınını ziyarete gelen ve kavga sırasında bölgeden geçen Dursun Dursun isimli bir kadın da seken kurşunun isabet etmesiyle baldırından yaralandı.
Kavga ihbarının ardından cezaevi önüne çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Ekipler çevre güvenliği alarak inceleme başlatırken, ambulansla hastaneye taşınan yaralılardan Kadir Karacaoğlu, doktorların çabasına karşın kurtarılamadı.
1 kişinin ölümüne 1 kişinin de yaralanmasına neden olan Talip Demirel ise olay yerine gelen polisler tarafından suç aleti tabancasıyla gözaltına alındı ve sorgulanmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Soruşturma sürdürülüyor.