Genelkurmay: 5 terörist öldürüldü

Genelkurmay'dan yapılan açıklamada, 5 teröristin öldürüldüğü, 1 teröristin yaralı olarak yakalandığı ifade edildi.

Genelkurmay: 5 terörist öldürüldü
Genelkurmay Başkanlığı, Ağrı'da bölücü terör örgütü mensubu teröristlerle gün boyu devam eden silahlı çatışmada 4 personelin yaralandığını, 5 teröristin de öldürüldüğünü bildirdi.

GENELKURMAY BAŞKANLIĞI'NDAN YAPILAN AÇIKLAMA

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan basın açıklamasında şunlar kaydedildi:

"Ağrı ili Diyadin ilçesi Yukarıtütek köyü bölgesinde, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerle gün boyu devam eden silahlı çatışmada yaralanan 4 personelimiz Ağrı Devlet Hastanesine tahliye edilmiş olup, 3 personelimizin yaralarının hafif olduğu ve hayati tehlikelerinin bulunmadığı, 1 personelimizin ise ameliyata alındığı hastane yetkililerinden öğrenilmiştir. Yaralı personelimize acil şifalar diliyoruz. Diğer taraftan silahlı çatışmada 5 teröristin öldürüldüğü, 1 teröristin yaralı olarak ele geçirildiği bilgisi alınmıştır."

VALİLİK: UZMAN ÇAVUŞUN DURUMU AĞIR

Ağrı Valiliği'nden de Diyadin’deki çatışma ile ilgili yazılı açıklama yapıldı. Aaçıklamada, "Diyadin ilçesine bağlı Yukarı Tütek köyünde 11 Nisan 2015 tarihinde vatandaşların güvenliğini sağlamak maksadıyla bölgede görevlendirilen güvenlik güçlerimize terör örgütü mensupları tarafından açılan açılan ateş sonucu çatışma meydana gelmiş, çatışmada bir üsteğmen, 3 uzman çavuş olmak üzere 4 güvenlik görevlimiz yaralanmıştır. Bir uzman çavuşun sağlık durumu ağır olup, yaralı askerler Ağrı Devlet Hastanesinde tedavi altına alınmıştır. Çatışmada 5 terörist etkisiz hale getirilmiş, bir terörist yaralı olarak yakalanmıştır" denildi.

"CANLI KALKAN OLMAYI DÜŞÜNDÜK"

Ağrı Belediyesi Meclisi üyesi DBP’li Fehim Çetinkaya, yaklaşık 150 kişilik grupla geldiği Boyalan Köyü’nde açıklama yaptı. Çetinkaya, güvenlik güçleriyle PKK’lılar arasındaki çatışmayı engellemek için, Tendürek Dağı’ndaki çatışma bölgesine gidip ’canlı kalkan’ olmayı düşündüklerini söyledi.

Güvenlik güçleri tüm giriş çıkışları tuttuğu bölgeye hiç kimsenin geçişine izin vermiyor.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.