KADIN CİNAYETİNDE ŞEKER SAVUNMASI

ADANA'da, 2 çocuğunun annesi 46 yaşındaki Sevgi Dinçer'i ruhsatlı tabancasıyla öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan emekli polis 54 yaşındaki Cemal Dinçer, ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istemiyle yargılandığı...

KADIN CİNAYETİNDE ŞEKER SAVUNMASI

ADANA'da, 2 çocuğunun annesi 46 yaşındaki Sevgi Dinçer'i ruhsatlı tabancasıyla öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan emekli polis 54 yaşındaki Cemal Dinçer, ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istemiyle yargılandığı davada, "Şeker hastasıyım, ne yaptığımı bilmiyorum. Kan şekerimin dengesizliği beni bu hale getirdi" dedi.

Olay, merkez Çukurova İlçesi'ndeki 100'üncü Yıl Mahallesi'nde geçen 6 Nisan'da meydana geldi. İddiaya göre Cemal Dinçer, 28 yıllık eşi Sevgi Dinçer'i evlilik yıl dönümüne 10 gün kala çalıştığı şarküteride tabancasıyla vurdu. Vücuduna 3 kurşun isabet eden Dinçer kaldırıldığı hastanede öldü. Cinayet şüphelisi Dinçer de olayın ardından kaçarken bulvar üzerinde Bahattin Ç.'nin başına tabancasını dayayıp otomobilini gasp etti. Bir süre gittikten sonra araç sahibini indiren Dinçer, Huzurevleri Mahallesi'nde polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Cinayet şüphelisi tutuklandığı Nöbetçi 1'inci Sulh Ceza Mahkemesi'ndeki ifadesinde, suçlamayı kabul etti.


AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPSİ İSTENİYOR

Soruşturmayı tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, olayla ilgili iddianamesini hazırlayıp 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi. İddianamede, sanık Dinçer hakkında 'eşini tasarlayarak öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istendi. İddianamede, "Şüphelinin alkol bağımlısı olması sebebiyle 2011 yılından itibaren ayrı evlerde oturdukları, boşanmak için açtığı davayı mahkemenin 'davacıyı tam kusurlu' bularak reddettiği ve şüphelinin de boşanmaya razı edemediği eşini, barışmaya da razı edemeyince öldürdüğü" bilgisine yer verildi. Ayrıca şüphelinin eşine karşı 'tehdit ve hakaret' ettiği iddiasıyla hakkında birden fazla dava açıldığı da vurgulandı. Katil zanlısı hakkında ayrıca eşini öldürdükten sonra kaçarken sürücüsünün başına silah dayayarak otomobilini gasp ettiği iddiasıyla da ayrıca dava açıldı.

'KANIM DONDU, GÖZLERİM KARARDI'

Adana 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına başlanan Cemal Dinçer, ilk duruşmada pişman olduğunu söyledi. Uzun yıllar emniyetin terörle mücadele biriminde görev yaptığını anlatan Dinçer, kendini şöyle savundu:

"Zorlu hayat şartları eşimin asabiyetini bozmuştu. 2002-2003 yıllarında 10 günlüğüne Adana Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde yattı. Emekli oldum, taksicilik yaptım. Dengesiz harcamaları arttı. Yüklü borç altına girdim. Huzurum kalmadı. 2012'de boşanma davası açtım. Evden uzaklaştırıldım. 400 lira tedbir nafakası ödemeye başladım. Ancak mahkeme boşanma talebimi reddetti. Barışmak istedim ama olmadı. Konuşmak için olay günü işyerine gittim.. Ayağa kalkıp 'Niye geldin şerefsiz defol git, patronum gelecek şimdi' dedi. Ben de, 'Yeter artık bu ayrılık bitsin, geçmişi unutalım, seni çok seviyorum biliyorsun' dedim. Yüzüme bakarak eliyle göğsüme vurdu. 'Artık çok geç kendini erkek zannetme bir sürü erkek var' dedi. Elindeki telefonla 'Ağabey geldi' kelimesini duyar gibi oldum. Bu sözleri üzerine kanım dondu, gözlerim karardı. O ne yaptığımı hatırlamıyorum. Şeker hastasıyım. Kan şekerimin dengesizliği beni o hale getirdi. Silahı nasıl aldım, ne zaman ateş ettim, ne kadar ateş ettiğimi bilmiyorum. En ufak öldürme düşüncem yoktu. Ettiği küfür, hakaret, hem de şeker hastalığım nedeniyle kendimi kaybettim. Keşke olmasaydı, çocuklarımın annesiydi, ölmeyi hak etmemişti. Kimse ölmeye hak etmez. Pişmanım."
Sanığın tahliye talebini reddeden mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.

Anahtar Kelimeler:
Kadın Cinayeti
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.