ESKİŞEHİR'de hayvanseverler, sokak köpeğini boğarak öldürdüğü öne sürülen H.A.'ya tepki gösterdi. Hayvanseverler 'Kınıyoruz' yazılı siyah çelengi köpeğin öldürüldüğü boş arsaya bıraktı.
Olay, 2 Ağustos'ta Gökmeydan Mahallesi Papatya Sokak'ta meydana geldi. Yurt dışından malulen emekli olan H.A. evinin karşısındaki arsada gördüğü sokak köpeğini tekmeledi ardından da elleriyle boğarak öldürdü. H.A.'nın köpeğe saldırması yakındaki bir apartmanın güvenlik kameraları tarafından kaydedildi. Köpeğin öldürülmesi görüntülerinin sosyal medyada yayınlanması üzerine Eskişehir'de hayvanseverler olaya tepki gösterdi.
Hayvanseverler bugün ilk olarak Odunpazarı Belediyesi önünde toplanarak basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına Odunpazarı Belediyesi Başkanı CHP'li Kazım Kurt ile Eskişehir Barosu Hayvan Hakları Komisyonu, Büyükşehir ve Odunpazarı belediyeleri Kent Konseyi Hayvan Hakları Çalışma Grubu üyeleri ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri de katıldı. Eskişehir Barosu Hayvan Hakları Komisyonu üyesi avukat Mustafa Çakı, şöyle dedi:
"Şu anki hukuk sistemimize göre, ne yazık ki sahipsiz bir hayvana eziyet edenlerin ciddi bir şekilde cezalandırılmadığı ve bu eylemlerin suç olarak failin siciline bile işlenemediği bir durum söz konusudur. Mevcut yasalar ancak hayvan sahipli ise etkinlik içermektedir. Yani kısaca hayvanların yaşam hakkını değil, insanın mülkiyet hakkını öncelik eden bir koruma düzeni hukuk sistemimize hakim durumdadır."
Hayvanseverler basın açıklamasının ardından 'Kınıyoruz' yazılı siyah çelenkle birlikte olayın meydana geldiği yakındaki Gökmeydan Mahallesi Papatya Sokak'a yürüdüler. Sokaktaki köpeğin öldürüldüğü boş arsaya siyah çelengi bırakan hayvanseverler H.A.'nın oturuğu apartmana doğru "Korkak' diye bağırdı. Öldürülen köpeğin Odunpazarı Belediyesi tarafından daha önce kısırlaştırılıp aşılarının yapıldığını ve kulağına küpe takılarak sokağa bırakıldığını söyleyen hayvanseverler, “Bu köpeğin kimseye zararı yoktu. Birkaç yıldır bu sokaktaydı. Herkes ona yiyecek veriyordu. Yurt dışından gelip buraya taşınan H.A. zararsız bir köpeği öldürdü. Cezalandırılmasını istiyoruz" dedi.
Eskişehirli hayvanseverler 'Yaşamak haktır alınamaz', 'Katiller bize hesap verecek' ve 'Mahallenizde katil var' diye sloganlar attıktan sonra dağıldı.