Ter Önleyici Ürünler Nasıl Kullanılmalı?

Sabah kalktıktan sonra giyinmeden önce deodorant süren kaç kişiyiz? Eminim çoğumuz terleme karşıtı ürünleri bu şekilde uygulamayı tercih ediyoruz. Lakin uzmanlar antiperspirantların yani ter önleyici ürünlerin gece yatmadan önce kullanılmasının daha etkili olduğunu dile getiriyor.

Ter Önleyici Ürünler Nasıl Kullanılmalı?
Yaşları 18-65 arasında değişen 60 kadın arasında yapılan araştırmalar sonucunda, gece yatmadan önce kullanan kadınlarda terleme sorununun Sabah kullananlara oranla daha az olduğu gözlemlenmiştir.

Londralı danışman dematolog Dr. Nick Lowe konuyu şu şekilde açıklıyor:

Sonuçlar oldukça mantıklık, zira antiperspirantları sabah kullandığınızda stres vs. sebebiyle terleme ihtimaliniz gün içerisinde daha yüksek olduğundan ürünler ter fazlası ile birlikte akıp gidecektir ve etkisi azalacaktır.

Dr. Lowe ayrıca bazı ürünlerde bulunan maddelerin güneş ışığı sebebiyle etki kaybedebileceğine de dikkat çekiyor.

Bu sebeple uzmanlar terleme önleyici ürünlerin gece yatmadan önce uygulanması gerektiğine dikkat çekiyor. Bu sayede kirlilik, gün ışığı veya başka faktörler ürünlerin işe yaramasını engellemiyor.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.