Bendeniz, siyah küt saçları, kıyafetleri ve şarkıları ile 90’lı yıllarda pop müziğin tanınan isimleri arasında yer aldı. “Ya Sen Ya Hiç” isimli şarkısıyla büyük çıkış yapan “80 Günde Devrialem” şarkısıyla dillerden düşmeyen melodilere imza atan Bendeniz, Şarkılar Bizi Söyler’in konuğu olarak yeniden izleyicinin karşısına çıktı.

BENDENİZ’İN GERÇEK ADI NE?

Müzik dünyasında Bendeniz olarak bilinen sanatçının gerçek adı Deniz Çelik'tir.

BENDENİZ KİMDİR?

25 Temmuz 1973 yılında Zürih dünyaya gelen Bendeniz, aslen Konyalıdır. Erenköy Kız Lisesi'ni bitirdikten sonra üniversite için doğduğu ülke olan İsviçre'ye gitti.

Büro işleri alanında bir meslek yüksek okulunda eğitim gören Bendeniz, Türkiye'ye döndüğünde bir arkadaşının doğum gününde söylediği şarkı ile keşfedildi.

Bendeniz ilk albümünü 17 Aralık 1993 yılında Bendeniz I adıyla çıkardı. Albümündeki ilk hit parça "Ya Sen Ya Hiç" bir anda patladı ve albümün satışlarında hızla yükselme meydana geldi.

Aynı albümden "Ağlayayım mı?", "Kerime", "Ah Bir Dönsen" ve "Müjdeler Ver" gibi hit parçalar yayınlandı. İlk albümü ile büyük bir çıkış yapan Bendeniz'in bu albümü Türkiye'nin klasik albümleri arasına girdi.

1994 yılında Harun Kolçak ile birlikte Biz adlı bir maxi single albümü yayınladılar. Albümdeki, "Elimde Değil" adlı parça yılın en iyi slow parçaları arasına girdi.

1995 yılında, Bendeniz II adlı ikinci albümünü yayınladı. Merakla beklenen albümden yayınlanan ilk parça "Neler Olacak" oldu. Ümit Sayın'ın yazdığı "Gönül Yareler İçinde" adlı parça yayınlandı.

Yılın en çok ses getiren slow parçalarından birisi oldu. Son olarak albümden "80 Günde Devr-i Alem" adlı hareketli parça yayınlandı. Albümün yarattığı büyük etkiden sonra albüm yılın en iyi albümleri arasına girdi.

Bendeniz'in en iyi albümü olarak kabul edildi. 1996 yılında Bendeniz III albümünü yayınladı. Albüm Anadolu rock soundları içeren bir albüm oldu. Daha çok hareketli parçalar albümde yer aldı. Albümden ilk olarak slow parça ""Güvendiğim Dağlara Kar Yağdı" yayınlandı. Ardından, "Turnayı Gözünden Vurdum" ve "Sana Mı Kaldım" adlı hareketli iki parça yayınlandı.

Lvbel C5 ilklere imza atmaya devam ediyor Lvbel C5 ilklere imza atmaya devam ediyor

1997 yılında, Volkan Akyol ile birlikte "Adını Koydum" adlı hit parçayı yayınladılar. 1998 yılında, Bendeniz'den adlı dördüncü albümünü yayınladı. Albümden, "Günahlar" ve "Başımın Belası" adlı iki hit parça yayınlandı.

1999 yılında Kurtulamıyorum adlı albümü yayınladı ve albümden sadece albümle aynı adı taşıyan "Kurtulamıyorum" adlı parça yayınlandı. 1 Kasım 2000 yılında Bendeniz Şarkıları adlı bir toplama albüm yayınladı.

2001 yılında, Zaman adlı yedinci albümünü yayınladı albüm için yeni bir ve albümden "Satmışım" ve "Güzeller Güzeli" adlı iki hareketli parça yayınlandı. 23 Ağustos 2003 yılında Demedim mi albümünü yayınladı ve albümden sadece albümle aynı adı taşıyan "Demedim mi" adlı parça yayınlandı. Daha sonra Aşk Yok mu Aşk (2005), Değiştim (2006), Olsun (2009) ve Benden İzler (2011) gibi albümlerle kariyerine devam etti.