Harun Kolçak'ın Son Sağlık Durumu Nasıl?

Prostat kanseri nedeniyle bir süredir tedavi gören sanatçı Harun Kolçak yoğun bakıma kaldırıldı.

Harun Kolçak'ın Son Sağlık Durumu Nasıl?
Sanatçının son durumuyla ilgili hastaneden açıklama geldi :

Prostat kanseri nedeniyle bir süredir tedavi gören sanatçı Harun Kolçak, 21 Haziran gecesi şiddetli karın ağrısı, solunum sıkıntısı nedeniyle acil olarak kaldırıldığı hastaneden, 22 Haziran günü saat 06.00’da yoğun bakıma sevk edilmiştir. Acıbadem Maslak Hastanesi Başhekimi Dr. Cengiz Bavbek, sanatçının sağlık durumu ile ilgili şu açıklamayı yaptı:

Harun Kolçak hastanemize ağır septik şok tablosunda getirilmiştir. Yapılan tetkik ve incelemelerde mevcut lokal ileri tümör zemininde gelişen enfeksiyon nedeniyle genel durumunun bozulduğu tespit edilmiş olup, acil bir şekilde ameliyata alınmıştır. Yapılan cerrahi müdahale sonrası, hastamızın halen yoğun bakım ünitesinde tedavisine devam edilmektedir.

VÜCUT FONKSİYONLARI NORMALE DÖNÜYOR

Harun Kolçak'ın menajeri yaptığı açıklamada, sanatçının sağlık durumu ile ilgili şunları söyledi:

Harun Bey'in böbrekleri çalışmaya başladı, vücut fonksiyonları da normale dönüyor. İyileşme süreci devam ediyor. İnşallah bunu atlatacağız.

EŞRAF KOLÇAK OĞLUM ÖLÜMDEN DÖNDÜ


Harun Kolçak'ın babası Eşrak Kolçak Renkli Sayfalar programına telefonla bağlandı. Baba Kolçak, oğlunun sağldık durumunu anlattı.

Bütün sevenlerimize bütün kalbimle teşekkür ediyorum. 1-2 saat önce bana hastaneden telefon ettiler. Güzel gelişmeler başlamış. Eminim ki doktorlarımız en hassas şekilde gereken ilgiyi gösteriyorlardır. Ölümden döndü dersem yalan olmaz.

İlk konuşmalarımızdaki doktor 'hastaneye gelmemiş olsaydı ameliyata dahi yetişemezdik' dedi. Sağolsun bütün arkadaşları hastanede, hiç yalnız bırakmadılar. Bütün kalbimle sevenlerimizden rica ediyorum dualarını bizden eksik etmesinler.

Eşref Abi seni aldıralım' dediler. 'Ben İstanbul'a gelebilecek durumda değilim' dedim. Kalbime pil ve stent taktılar. Tek hayat ağacım oğlum oldu benim. Eşimi kaybedeli 6 yıl oldu. Benim tek dayanağım oğlum. Lütfen beni haberdar edin dedim.

Telefon ettim cevap vermedi. Arkadaşlarından birini aradım. 'Harun'u arıyorum cevap vermiyor' dedim. Eve gitmişler, oğlan komada.

Önce Şişli Etfal'e götürmüşler. Orada ameliyatını yapmışlar. Şimdi Maslak'ta özel bir hastenede.

Sevenlerinin dua ettiğinden hiç şüphem yok.

HARUN KOÇAK KİMDİR?

1955 yılında İstanbul ‘da dünyaya gelen Harun Kolçak Türk pop müziğinin önemli isimlerindendir. Aynı zamanda sinema sanatçısı Eşref Kolçak 'ın oğludur. 70 ‘li yıllarda Saint Benoit 'de eğitimini sürdürdüğü sırada müzik çalışmalarına o yıllarda bas gitar çalarak başlamış, içindeki müzik tutkusu artınca sinema sanatçısı olan babası Eşref Kolçak ’la konuşarak eğitimini yarım bırakmış ve profesyonel müzik çalışmalarına başlamıştır. İlk çalışmalarına rock müziğin babası olarak tanınan Erkin Koray ’la başlamıştır.

1977 'de Erkin Koray 'ın çıkardığı Tutkusu albümünde bas gitar çalmıştır.

Silahlıpoda Ritm 68 orkestrasına 1978 yılında bas gitarist olarak katılan Kolçak, askerlik dönüşü caz müziğe yönelmiş, Aydın Esen, Neşet Ruacan, Nükhet Ruacan ve Erol Pekcan gibi ünlülerle çalışmış ve müzikal deneyimini artırmıştır.

O dönem Harun Kolçak, Onno Tunç ‘tan orkestrasına katılması için teklif almıştır. 7 yıl boyunca Onno Tunç Orkestrası `nda bas gitaristlik, vokalistlik ve solistlik yapan Kolçak, Zerrin Özer ve Aşkın Nur Yengi ile birlikte yaptığı düetler ile Kuşadası “ Kuşadası Altın Güvercin Müzik Yarışması ” ve Antalya “ Akdeniz Akdeniz Müzik Yarışması ” adlı şarkı yarışmalarında ödüller almıştır.

1991 ’de Onno Tunç ile ortak yaptığı “ Gir Kanıma ” albümü ile başarılı çıkış yakalayan Kolçak 'ın, albümlerinin çoğunda söz ve müziğin kendisine ait olması sanatçının kariyerinin güçlenmesine yol açmıştır. Kolçak, 2012 'de Yeniden Doğuyorum adlı solo albüm çıkarmıştır. Ekim 2013 itibariyle Harun Kolçak ve Rock Off isimli grup kurmuştu.

Müzik Albümleri;


Beni Affet (1991)

En Büyük Aşk (1993)

Yanımda Kal (1995)

Teslim Oldum (1998)

Yaşasın (2000)

Müzisyen (2006)

Yeniden Doğuyorum (2012)
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.