KARADAYI'da Savcı Turgut Akın rolüyle akıllarda kalan ve birçok dizide oynayan ünlü oyuncu Yurdaer Okur KKTC’nin Ercan Havalimanı'nda üzerinde bir gram hintkeneviri (esrar) bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alındı. Yurdaer Okur'un yarın hakim karşısına çıkması bekleniyor.

Narkotik polisi Cindy’ye yakalanan 43 yaşındaki Okur’un uyuşturucu ithal etmek ve bulundurmak suçlarından yarın Lefkoşa’da hakim karşısına çıkartılması bekleniyor.

KKTC’de, tasarrufunda uyuşturucu bulundurmak, miktarına bakılmaksızın ağır suçlardan kabul ediliyor. Birçok ünlü isim Ercan havalimanında narkotik polisine yakalanmış ve çoğu kısa süreli hapis cezaları olmak üzere farklı cezalar almıştı.

Uyuşturucuyla yakalananlar cezalarını çektikten sonra Türkiye’ye sınırdışı ediliyor ve Ada’ya bir daha girmeleri yasaklanıyor. Uyuşturucuyla yakalanan Yurdaer Okur’un hafta sonu tatilini geçirmek üzere Ada’ya giriş yaptığı belirtiliyor.

Ünlü oyuncu hakkında karar çıktı

KKTC Ercan Havalimanı’ndan giriş yaparken yakalanan Yurdaer Okur bugün hakim karşısına çıktı. Okur, 100 bin TL senet, 10 bin TL de nakit ile serbest bırakıldı. Dava sonuçlanana kadar da KKTC dışına çıkması yasaklandı.

Okur’un suçlu bulunması durumunda ise sınır dışı edileceği açıklandı. Ünlü oyuncunun KKTC’ye bu akşam Girne’de sahnelenecek bir oyundaki rol nedeniyle geldiği öğrenildi.