Son günlerde yaşanan terör olaylarına gazeteci Aslı Aydıntaşbaş'dan ilginç bir yaklaşım geldi. Aydıntaşbaş, köşesinde Alevi-Gezici-Terörist gibi bir algı oluşturulmak istendiğini belitti.

ALEVİ-GEZİCİ-TERÖRİST GİBİ BİR TEORİ

"Bizim medya mahallesinde herkesin dilinde, bu lanet eylemin bir yanıyla Gezi, bir yanıyla da Alevilere yönelik bir algı yaratmayı hedeflediği, "Alevi-Gezici-Terörist" gibi bir teori vardı." diyen Aydıntaşbaş, ilk önce bunun kendisine bir komplo teorisi gibi geldiğini söyledi.

KARTAL'DA YAŞANAN OLAY "ACABA MI?" DEDİRTTİ

Dün, Kartal AK Parti İlçe binasını basan eylemcinin camdan çıkarak üzerinde Zülfikar olan bir Türk bayrağını gördükten sonra "Acaba mı?" dediğni söyleyen Aydıntaşbaş, "Bu ülkede bu zamana kadar böyle bir eylem göreniniz var mı? İyi kötü sol grupların ideolojisini, literatürünü, şablonlarını biliyoruz. Hiçbirinde bir Alevilik vurgusu yok. 70’lerden bu yana onlarca grup, fraksiyon, eylem gördük; Zülfikar ya da Aleviliğin kullanıldığını bir kez bile hiç görmedik! Bu nasıl iş? Birileri Alevileri sokağa dökmeyi ya da insanların bilinçaltında Aleviliği terörle özdeşleştirmeye mi çalışıyor?" dedi.

SEÇİM ÖNCESİ SÜNNİ REFLEKS

Aslı Aydıntaşbaş yazısının devamında  "Daha da kötüsü, birileri seçim öncesi bir ”Sünni refleks” tetiklemeye mi çalışıyor?  Düşünmek bile istemiyorum. Sakin olalım. Komplodur bunlar diye düşünelim. Derin nefes alalım. Aklımızı yitirmemeye çalışalım." dedi.