Gazeteci Barış İnce'ye 21 Ay Hapis

Gazeteci Barış İnce'ye akrostişli savunması nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaretten 21 ay hapis cezası verildi. Ceza ertelenmedi.

Gazeteci Barış İnce'ye 21 Ay Hapis
Bir Gün Gazetesi Yayın Danışmanı ve yazarı Barış İnce’ye akrostişli savunması nedeniyle ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ten 21 ay hapis cezası verildi.

Mahkeme heyeti cezayı ertelemedi.

Kararın ardından ilk açıklamasını Twitter hesabı üzerinden yapan İnce, şu ifadeleri kullandı:

21 ay hapis! Biz yine çıkacağız, güleceğiz, konuşacağız. Ama ileride çocuklarımız onların isimlerini hep hırsız olarak faşist olarak bilecek

Ne olmuştu?

Bir Gün gazetesinin ‘Ceplerine duble yol yapmışlar’ başlıklı haberi nedeniyle, İnce’nin ‘gizliliği ihlal’ ve ‘hakaret’ suçlamalarıyla yargılandığı davanın ilk duruşması 21 Ekim’de görülmüştü.

Yazılı savunmasını duruşmadan bir gün önce yayımlayan Barış İnce, söz konusu haberin ‘güvenlik güçleri’nin hazırladığı TÜRGEV fezlekesinde yer alan iddialardan ibaret olduğunu belirtmiş, metinde kullandığı akrostiş tekniğine dikkat çekerek, “Benim söylediğim, bu savunmadaki safiyane cümlelerin, ilk harflerinde gizli…” demişti.

Barış İnce’nin sosyal medyada ses getiren akrositişli savunması hakkında basın savcılığı, Cumhurbaşkanı’na hakaret suçlamasıyla dava açma kararı vermişti.




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.