Yayın hayatına 2006 yılında başlayan SAT-7 TÜRK TV, Türkiye ’ye ait uydudan yayın yapamıyordu. Kanal bir süre önce TÜRKSAT’tan da yayın yapmak için lisans başvurusu yaptı. Ve nihayet Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) başvuruyu uygun bularak 10 Eylül günü lisans hakkını tanıdı. 

Kanalın amacının Hristiyan nüfusun inançları hakkında bilgilendirilmesi, ortak bir dil ve anlayışla kendilerini ifade edebilmesi olarak açıklanıyor.
 
1995’TE KURULDU 
SAT-7, 1995 yılında Ortadoğu ’da farklı Hristiyan mezhebi ve kiliselerini temsil eden 20 girişimci tarafından kuruldu. 1996 yılının Mayıs ayında Hotbird (Eutesat) uydusundan yayın yapmaya başlayan televizyon grubu, Nilesat uydusu üzerinde SAT-7 ARABIC (Arapça yetişkin kanalı) ve SAT-7 KIDS (Arapça çocuk kanalı); Hotbird uydusu üzerinde SAT-7 PLUS, (Arapça genel yayın) SAT-7 PARS (Farsça genel yayın) ve SAT-7 TÜRK (Türkçe genel yayın) kanallarını kapsamakta. Mısır, Lübnan ve ABD ’de de ofisleri bulunan SAT-7 organizasyonunun Türkiye’deki televizyon yayını 2006’da başladı.