Usta Gazeteci Cüneyt Arcayürek öldü

Cumhuriyet Gazetesi yazarı Arcayürek, hayatını kaybetti.

Usta Gazeteci Cüneyt Arcayürek öldü
Cumhuriyet Gazetesi yazarı Cüneyt Arcayürek, uzun süredir tedavi görüyordu. Cüneyt Arcayürek, çoklu organ yetmezliği nedeniyle 13 Mayıs 2015 tarihinden bu yana yoğun bakımdaydı. Arcayürek, perşembe günü Gölbaşı'ında toprağa verilecek. Vasiyeti gereği usta gazeteci için tören yapılmayacak.

CÜNEYT ARCAYÜREK KİMDİR?
1928 Ankara doğumlu olan Arcayürek, gazeteciliğe 1947'de Ulus Gazetesi'nde başladı. Sırasıyla; Ankara Akşam haberleri, Kudret, Vatan, tekrar Ulus, Anka Haber Ajansı, Akis, Hürriyet, Tercüman, Milliyet, Güneş ve Bugün gazetelerinde çalışmıştı. Milliyet gazetesinde ve  Akis dergisinde hem yazarlık hem de genel yayın müdürlüğü yaptı. Büyük yankılar uyandıran, çeşitli soruşturmalar ve davalar açılmasına yol açan ancak kendine Yılın Gazetecisi ünvanını kazandıran "Johnson'un Mektubu" haberiyle ün kazandı. Barış Harekatı'ndan sonra Kıbrıs'a ilk giren gazeteci oldu. Cumhuriyet gazetesinin başsayfasında Güncel isimli köşenin yazarı olan Arcayürek, Süleyman Demirel'in cumhurbaşkanlığı döneminde eski danışmanıdır.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.