Aydın'dan Akşener'e Sert Eleştiri

Eski MHP Milletvekili Aydın, eski MHP milletvekili Akşener'i eleştirerek, "Vardığımız mutabakata aykırı hareket edilmesi, hiçbir gerekçeyle açıklanamaz." değerlendirmesinde bulundu.

Aydın'dan Akşener'e Sert Eleştiri
Eski MHP Milletvekili Koray Aydın, yaptığı yazılı açıklamada, partisinin ve Türkiye'nin yüksek menfaatleri açısından bu sürecin hukuk yolundan sapmadan ve ülküdaşlık hukukundan ayrılmadan sağlıklı bir şekilde yürütülmesi için bugüne kadar azami gayret gösterdiklerini belirtti.

Bu süreci kırmadan, dökmeden ve ülküdaşlarını incitmeden yürütmek için imzaların toplanması, teslimi, dava açma ve sonrasındaki yargı süreci de dahil olmak üzere hep uzlaşmacı, yapıcı ve yol gösterici bir rol üstlendiklerini ifade eden Aydın, şunları kaydetti:

Kurultayımızın toplanması ve tüzüğümüzün değişmesi halinde MHP Genel Başkanlığına aday olacağını ilan eden dört aday olarak bizler de bu ilke çerçevesinde bir araya geldik ve bir mutabakata vardık. Yine dört aday olarak, Olağanüstü Kongre Çağrı Heyetinin belirlediği yere birlikte gittik, uzlaştığımız işlemleri birlikte yaptık ve Sayın Meral Akşener dışındaki adaylar olarak, alandan ayrıldık.

Vardığımız mutabakata aykırı hareket edilmesi, hiçbir gerekçeyle açıklanamaz. Bu tavır, en hafif tabiriyle siyasi nezaketsizliktir. 15 Mayıs günü uzaktan, yakından gelen ve bin bir emek ve çile ile alanı dolduran ülküdaşlarımızı, tek başına sahiplenme görüntüsü vermek, diğer adaylara karşı açık bir haksızlıktır. Bir yandan 'istişare' vurgusu yapıp, öte yandan mutabakatı bozmak nasıl bir çelişkidir?

Olağanüstü kurultayın toplanabilmesi için belirlenen ilkeler çerçevesinde varılan mutabakatta ve verilen mücadelede ittifakın devam ettiğine işaret eden Aydın, Yargıtay kararının ardından mücadelelerinin devam edeceğini bildirdi.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.