Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul 3. havalimanını yerinde inceledi. Bakan Yıldırım'a brifing veren Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, çalışmaların geldiği noktayı rakamlarla anlattı.

Bakan Yıldırım, daha sonra terminal binasının inşa edildiği bölgeye gitti. Burada bir süre inceleme yapan Yıldırım, ardından basın açıklaması yaptı. Havalimanı inşaatına başlamadan önce birçok haksızlığa uğradıklarını ifade eden Bakan Yıldırım, “Görüyorsunuz burada yapılan çalışmaları, burada vinç tarlası var.

60’tan fazla vinç aynı anda çalışıyor. 3 bin iş makinesi, 14 bin civarında kişi çalışıyor. Burası başlı başına bir şehir. Önümüzdeki günlerde çalışan sayısı 35 bini geçecek. Burada çalışanların yaşadığı bir şehir var, bir kasaba var. Kapasite olarak en büyük Suriyeli kampından daha büyük” dedi.

DÜNYA HAVACILIĞININ BULUŞMA NOKTASI 3 HAVALİMANI OLACAK

Atatürk Havalimanı’nı kullanan yolcu sayısı hakkında da konuşan Yıldırım, 3. havalimanının devreye girmesiyle bölgede rakipsiz bir havalimanı olacağını vurguladı. Havalimanı inşaatına başlamalarının en önemli nedenlerinden birinin İstanbul’da artan yolcu sayısı olduğunu kaydeden Bakan Yıldırım, şunları söyledi:

Büyük İstanbul havalimanı devreye girdiğinde Allah’ın izniyle bölgede bu havalimanı ile yarışacak hiçbir havalimanı olmayacak. Bu havalimanına başlamaya karar vermemizin en önemli bir nedeni de şu; ben 2003’te göreve başladığımda Atatürk Havalimanı’nda transit yolcu sayısı 2 milyon civarındaydı.

Şimdi ne kadar? Şimdi 24 milyon. Yani İstanbul, dünyanın doğusuyla batısını, kuzeyi ile güneyini buluşturuyor. Burası dünya havacılığının buluştuğu, havayolu ile seyahat eden yolcuların buluştuğu havalimanın olacak.

DÜNYANIN GELECEĞİNE MORAL VERECEK

Havalimanının yetişmeyeceği söylentilerine de cevap veren Yıldırım, “Kuru gürültüye kulak vermeyin” dedi. Yapılacak olan havalimanının dünyanın ekonomik geleceği açısından önemli olduğunu ifade eden Bakan Yıldırım, “Burası dünyanın büyük bir ekonomi krizi yaşadığı dönemde dünyanın geleceğine moral veren, gelecek vadeden bir projedir.

Bittiğinde hakikaten her bir vatandaşımızın ülkemizin gücü ile gurur duyacağı bir proje ile karşı karşıyayız. Çalışmalar planlandığı gibi devam ediyor. Herhangi bir sıkıntı gözükmüyor. Tabi projenin İstanbul şehir merkezine bağlantıları da olacak.

Karayolu, demiryolu bağlantıları. Bunlarla ilgili çalışmalar aynı şekilde devam ediyor” diye konuştu.

Açıklamaların ardından inşaat alanında bir süre daha incelemelerde bulunan Bakan Yıldırım, daha sonra bölgeden ayrıldı.