Bozdağ: Ölenler Hıristiyan Olsaydı Uluslararası Toplum Sessiz Kalırımıydı

Harun GÖKÇEOĞLU/YOZGAT, () - ADALET Bakanı Bekir Bozdağ, “Bütün dünyaya sesleniyorum. İsrail’in attığı bombalarla hayatını kaybeden çocuklar, Gazze’nin Müslümanları değil de Hıristiyan olsaydı, Yahudi olsaydı veya başka...

Bozdağ: Ölenler Hıristiyan Olsaydı Uluslararası Toplum Sessiz Kalırımıydı

Harun GÖKÇEOĞLU/YOZGAT, () - ADALET Bakanı Bekir Bozdağ, “Bütün dünyaya sesleniyorum. İsrail’in attığı bombalarla hayatını kaybeden çocuklar, Gazze’nin Müslümanları değil de Hıristiyan olsaydı, Yahudi olsaydı veya başka bir dine mensup olsaydı, uluslararası toplum sessiz kalırımıydı” dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Yozgat Valiliği ve Belediye tarafından düzenlenen iftar programına katıldı. Bozdağ, iftar öncesinde yaptığı konuşmada, İsrail’in ölüm yağdırırken, zulüm yağdırırken, uluslararası toplum ve dünyanın pek çok ülkesinin bunu canlı yayında izlediğini söyledi. Bozdağ, şöyle konuştu:

“Bazıları daha ileri gidip İsrail’in bu meşru müdafaa hakkıdır diyerek, İsrail hükümetinin yaptıklarını desteklemektedir. İsrail’de sahilde oynayan çocukların üzerine bomba yağdırarak yapılan bu zulmün neresi meşru müdafaa. Meşru müdafaanın şartlarını herkes bilir. Uluslararası toplumda bilir. Ama malesef meşru müdafaanın şartlarını bilenler burada bir meşru müdafaa değil, burada bir katliam, burada bir saldırı, burada bir vahşet, burada bir zulüm olduğunu görmek istemiyorlar. Ama ben biliyorum ki bunu görmek istemeyenler de yapılanın zulüm olduğunu vahşet olduğunu biliyorlar. İsrail yapılan zulüm sonucu hayatını kaybedenlerin ölmelerinden öldürmelerinden dolayı birinci derecede sorumludur. Ama İsrail’e destek olanlar onun yaptıklarını alkışlayanlar İsrail’in bu zulmünü durdurma kudretine sahip olupda kullanmayanlarda İsrail’in zulmüne ortaktır. Bütün dünyaya sesleniyorum; İsrail’in attığı bombalar la hayatını kaybeden çocuklar, kadınlar, masum insanlar Gazze’nin Müslümanları değil de Hıristiyan olsaydı, Yahudi olsaydı veya başka bir dine mensup olsaydı, gökten tonlarca ölüm yağdırsaydı bir ülke uluslar arası toplum sessiz kalırımıydı. Oradan çıkıp Merkel bu meşru müdafaadır diye bir açıklama yaparımıydı, nerede insanlık diye sorardı. Bende buradan soruyorum Birleşmiş Milletler'e, uluslar arası topluma sizin insanlık anlayışınız ölenlerin rengine, ölenlerin dinine, ölenleri diline göre değişiyormu ? Ölen Müslüman olunca insanlık ortandan kayboluyor mu. Neden Birleşmiş Milletler, Birleşmiş Milletler Konseyi yapılan bu zulüm karşısında sesini yükseltmiyor. Neden dur demiyor ?"

İNSANLAR ÖLÜRKEN ÇIKAR HESABI YAPILMAZ

Şeyh Edebali'nin, 'Ey oğul insanı yaşat ki devlet yaşasın' sözünü hatırlatarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ey dünya, ey uluslararası toplum, insanlar ölürken çıkar hesabı yapılmaz. Şurada bir yangın var, insanlar imdat diye bağırıyor çoluk çocuk. Biz aramızda müzakere yapıyoruz, kurtarsak mı kurtarmasak mı. Esas insanlığın öldüğü yer budur. Çığlıklarını duymamaktır, vahşeti görmemektir. Vahşetin karşısında hala hesap yapabilmektir. Önce yangını söndür sonra otur neyin konuşmasını yapıyorsan yap. İsrail hükümeti zannediyorsa ki öldürerek, burada payidar olurum, kendi güvenliğimi daha iyi sağlarım diyorsa yanılıyor. Öldürerek payidar olmuş dünyada hiçbir yönetim yok. Eğer öyle olsaydı firavun kundakta ki bebeklerin öldürülmesi talimatını vermişti. Ama öldürülmesi talimatını verdiği bebeklerden birisi firavunu yok etti. Ama maalesef bütün güçler öldürmek için kullanılıyor. Onun için İsrail bu gidişiyle kendi güvenliğini ne kadar uğraşırsa uğraşsın sağlama imkanı yok. Güvenliği sağlayacak şey insanı yaşatan anlayıştır. Ey oğul insanı yaşat ki devlet yaşasın. İnsanları yaşatmak isteyen devletler her daim yaşar ama öldürmek isteyenlerin ömrü bekledikleri gibi uzun olmaz.”

FOTOĞRAFLI

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.