Çevre Ve Şehircilik Bakanı Sarı’dan Açıklama

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, AK Parti Adana İl Başkanlığınca bir otelde düzenlenen 74. İl Danışma Meclisi Toplantısında konuştu.

Çevre Ve Şehircilik Bakanı Sarı’dan Açıklama
Sarı, Türkiye'nin önde gelen sivili toplum kuruluşlarınca "Yeni anayasa için hep birlikte" sloganıyla kurulan Türkiye Anayasa Platformunun dün itibariyle çalışmalara başladığını bildirdi.

Bu platformun, Türkiye'nin her bölgesinde, yeni anayasayla ilgili toplantılar yapacağını belirten Sarı,"Siyasi partilerle konuşarak anayasa çalışmalarını hızlanması için çaba harcayacaklar. Hatırlayacaksınız muhalefetin uzlaşmaz tavırları nedeniyle yeni anayasa talebi rafa kaldırılmıştı.

Türkiye'nin gerçek entelektüelleri ve sivil toplum kuruluşları bu riski gördüler. Yeni anayasa ihtiyacına en ciddi desteği vermek için bu durumu toplumsal anlamda tetiklemek için bir araya geldiler. Biz de bu tarihi çabayı destekliyoruz. Milletimize yeni anayasaya duyulan ihtiyacı her platformda anlattık. Anlatmaya da devam edeceğiz" diye konuştu.

Sarı, 1 Kasım seçimleri sürecinde millete verdikleri yeni anayasa sözünü gerçekleştirmek mecburiyetinde olduklarının altını çizerek, şunları kaydetti:

A partisinin, B grubunun anayasası değil hepimizin anayasası için el birliğiyle anayasamızı yapacağız ve milletimizin hizmetine sunacağız. Birileri ısrarla aksini iddia etse bile bu millette mecelle kültürü vardır, anayasa kültürü vardır. Eski Türkiye'de, anayasalar yukarıdan aşağıya darbelerle yapılıyordu.

Devlet milleti zorluyordu. Açık oy gizli sayım yapılıyordu. Şimdi bu dönem geride kaldı. Artık millet devleti, yeni bir anayasa yapması için zorluyor, istikametimizi millet belirliyor. Ayrıca unutulmaması gereken bir konu daha var. Anayasanın değişmesi ancak başkanlık sisteminin kurulmasını sağladığı ölçüde sağlıklı olacaktır. Bugün Türkiye'de yaşanan bunca terör ve ihanet olayının sebebi; yerli ve milli bir anayasayı yaptırmamak, başkanlık sistemini engellemektir.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.