Ülkemizin önemli kurumları arasında yer alan Uçkan Medikal, özellikle Türkiye’de Sebamed’in ithalatını ve genel dağıtımı konusunda gösterdiği başarılı çalışmalarla tanınıyor. Yeni yapılanmaya girerek sektörde Aydın Uçkan Medikal adı altında hizmet vereceklerini belirten Yönetim Kurulu Başkanı Aydın UÇKAN ile bu süreçleri ve yeni çalışmalarını konuştuk.

Kurumsal geçmişiniz hakkında neler söyleyebilirsiniz?
Çalışma hayatıma 1966 yılında başladım. Bugün itibariyle çalışma hayatımın ilk bir yılı serbest, on bir yılı ilaç, iki yılı veteriner, otuz beş yılı da kozmetik sektöründe geçmiş olup, iş hayatında 49 yılı geride bıraktım. Allah izin verirse ellinci yılımı 2016 senesinde sektördeki arkadaşlarımla kutlayarak kozmetik tarihine bir dip not kaydetmek arzusundayım.



Yeni yapılanmanızdan bahseder misiniz?
1988-2014 yılları arasında Uçkan Medikal olarak Türkiye’de Sebamed’in ithalatını-genel dağıtımını ve genel müdürlüğünü yaptım. 31.12.2014 tarihi itibariyle Belçika firması olan OmegaPharma Türkiye Sebamed’in ithalat ve dağıtım haklarını Uçkan Medikal’dan satın almıştır.

Bugüne kadar fabrikaların veya ürünlerin bir firmadan, firmaya satıldığını, ülkeler arası alışverişlerin olduğunu biliyoruz. Ben şahsen bir yabancı ürünün Türkiye’deki ithal ve dağıtım hakkının diğer bir ülke tarafından satın alındığını ilk defa duydum ve yaşadım. Yapılan bu anlaşma sonunda 01.01.2015 tarihinden itibaren Aydın Uçkan Medikal olarak çalışma hayatımıza devam etmekteyiz.

Aydın Bey kozmetik sektörü Türkiye’de nerede?
Amerika ve ortak Pazar ülkelerinden daha az olsa da her geçen gün kozmetik pazarımız büyümektedir. Türkiye’de doğum oranının yüksek olması, sağlıklı yaş ortalamasının artması, okuma yazma oranının artması, moda ve tarzın yaygınlaşarak yaşamımıza girmesi, kozmetik pazarının da büyümesine yardımcı olmaktadır.

Sektör bir yandan büyümekte, kanallar her geçen gün birbirinden pay almakta. Olması gereken pazar şuanda tam oluşmamış olmakla beraber, haksız rekabetten dolayı bir tedirginlik mevcuttur. Bu durumu çözmek sektör içindeki tüm bireylerin iyi niyetleri ve bir araya gelip sorunlarını çözmekle mümkündür.



Hizmetlerinizden bahseder misiniz?
Kozmetik sektöründe hizmet veriyoruz. Kaliteli ve gerçekten tüketiciye faydalı olan ve müşteri memnuniyeti üst sıralarda tutulan ürünlerin genel dağıtımlarını gerçekleştirmekteyiz. 2015 yılı itibariyle de adıma kurduğum kozmetik şirketi Aydın Uçkan Medikal olarak Türkiye’de Bebak, Beurer, Disney ürünlerinin dağıtımlarını yapmaktayız.

"Başarı tasarlanarak gerçekleşir"
Bir önceki şirketimle tam 27 yılım sebamed’i ithal edip, dağıtmakla geçti. (Uçkan Medikal). Bu gün itibariyle Almanya dışında 90 ülkede Sebamed ürünleri satılmaktadır. Bu ülkeler içerisinde bizden çok fazla nüfusu olan Çin-Hindistan- Endonezya-Japonya-Brezilya-Meksika’nın dışında kalan bütün ortak pazar ülkelerinde Sebamed bulunmaktadır. 2013 yılı adetsel satışı yaklaşık 3.600.000 adet olup, her gün Türkiye’de yaklaşık 10.000 adet Sebamed ürünü satılmaktadır. 2009-2013 yılları arasında Türkiye’de Sebamed hem adetsel hem de Euro bazında 90 ülke içerisinde dünya şampiyonu olmuştur.



Hedefleriniz nelerdir?
Aydın Uçkan Medikal olarak geçtiğimiz yıllarda kozmetik sektöründe gösterdiğimiz başarıları arttırıp, tüketici memnuniyetini ön planda tutarak emin adımlarla yürümeye devam edeceğiz. Başarı şans eseri, rastgele gerçekleşmez. Başarı tasarlanarak gerçekleşir. Büyük düşünmek, hayal kurmak, öncelik sırasına göre konuları sıralamak, kendinize güvenmekle işe başladığınızda başarıya ulaşmakta güçlük çekmezsiniz.

[email protected]
(0212) 213 46 50