1997 yılında Türkiye genelinde kule vinç konusundaki ihtiyacı fark ederek bu yönde çalışmalarına ağırlık veren Bemtaş, kule vinç satış ve sonrası teknik destek hizmetlerini bütünleştirerek bu alanda uzmanlaştı. Ürün gamını genişlettiklerini belirten Bemtaş Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Candar Can, “Sektörün gelişen bu kolunu takip ederek bir Portekiz kuruluşu olan SOIMA‘nın Türkiye ve Ortadoğu distribütörlüğünü yapmaktayız. Kule vinç satış ve satış sonrası destek hizmetlerinin yanı sıra kiralama konusunda da hizmet veriyoruz. Portekizli satıcımızdan temin ettiğimiz sıfır ve ikinci el makinelerle bize gelen talepleri karşılama noktasında faaliyet gösteriyoruz. Bunun yanı sıra Alman BÖCKER firması ile yapmış olduğumuz anlaşma çerçevesinde de yük ve personel asansörü, dış cephe platformu satış, kira ve servis konularında da hizmetimiz var.”



“Destek ekibini 2 katına çıkardık”
Satış sonrası destek ekibini iki katına çıkardıklarını ifade eden Fatih Candar Can, “Hızlı bir satış sonrası teknik destekle müşterilerimize maximum 24 saat içinde cevap verebiliyoruz. Ayrıca vinçlerdeki kolay montaj ve demontaj özelliği ile profesyonel teknik ekip desteği süreyi de kısaltıyor. Bizim öncelikli amacımız müşteri memnuniyeti ve uygun fiyat politikası. Yerli sermayeyi geliştirme ve müşterilerine en hızlı ve iyi hizmeti verebilmek adına, temsilcisi olduğumuz SOIMA ile anlaşmalı olarak bazı yedek parçaların üretimini BEMTAŞ’ta gerçekleştiriyoruz.”

“İnşaat sektörünün büyümesi durmayacak”
Gelişen toplum, değişen ihtiyaçlar kalabalıklaşan nüfus, yüksek ve sağlam yapıların inşa edilmesi ihtiyacını da artıracağını
belirten Can; “Bu yüksek yapıları kısa sürede güvenilir bir şekilde inşa ederek teslim etmek bir zorunluluk haline geldi. Bu da firmamızı ve sektörde bulunan diğer firmaları teknolojik gelişmelerin takip etmeye yöneltti. Büyükşehirlerin yanı sıra gelişmekte
olan orta ölçekli şehirlerinde bu büyümeye ayak uydurması sebebiyle ileriki yıllarda inşaat sektörü gelişerek büyüyen muazzam bir sektör haline gelecektir.”



“Birçok projede varız”
Fatih Candar Can yer aldıkları projeleri de şu şekilde özetliyor, “Yurt içinde ve yurt dışında birçok projede yer aldık. Yurt içinde hastane, tıp fakülteleri, HES projeleri ve birçok AVM yapımında, yurt dışında da otel ve konut projelerinde, hipodrom ve su arıtma tesisleri inşaatlarında yer aldık.”

“Kiralık vinçnsektörü hızla büyüdü”
Türkiye’de kiralık vinç sektörünün de hızla büyüdüğünün altını çizen Fatih Candar Can, “SOIMA ile yapmış olduğumuz anlaşma çerçevesinde kiralık makine parkımızı 2016’ ya kadar 100 kule vince çıkarmayı planlıyoruz. Sürekli gelişen ve yenilenen SOIMA kule vinçlerimize çalışanlarımızın da bu yeniliklere uyum sağlaması açısından üreticimiz olan Portekiz firmasının desteği ile hem teknik anlamda eğitimlerle hem de sertifika eğitimleriyle gelişme ve donanım sahibi olma fırsatı veriyoruz. Bunun yanı sıra MEB onaylı Kule Vinç Operatör eğitimi de vermekteyiz.”



“Markamızı 
ve kalitemizi koruyacağız”

Fatih Candar Can, “Son olarak 
sektörde kuruluşumuzdan 
bu yana emekle büyüttüğümüz 
markamızı ve bilinen kalitemizi 
korumak ve sürdürmek en büyük 
manevi hedeflerimiz arasında yer 
almakta. Bir diğer hedefimizde 
sektörde sağladığımız büyüme 
başarısını 2015 yılı içerisinde 
yüzde 5 arttırmaktır.”