Betonstar uluslararası standartların üzerinde ürünler üretiyor

% 100 Türk sermayeli beton pompa üreticisi olan Betonstar, gerçekleştirdiği yatırımlarla sektöründe ipi göğüsledi. Ar-ge çalışmalarının ışığında yeni ürünleri inşaat sektörünün kullanımına sunan şirket, kalitesi ile uluslararası arenada faaliyet gösteren rakiplerine de fark attı.

Betonstar uluslararası standartların üzerinde ürünler üretiyor
Türkiye’de ilk kez , 52 metre uzunluğunda, kamyona monte beton pompası üreten Betonstar, her geçen gün üretim kapasitesini ve ürün çeşitliliğini arttırıyor. 2008 yılında kurulan ve yaptığı yatırımlarla sektörde hızla ilerleyen Betonstar’ın Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Diken üretim tesisleri ve kurum hakkında şu bilgileri veriyor; “2008 yılında kurulmuş olmasına rağmen bu alanda yaklaşık 25 yıllık bir tecrübemiz var. Betonstar markasının 7.yılını kutluyoruz. Şirketimizin 3 ayrı yerde üretimi ve yerleşimi söz konusu. Biri İstanbul Dudulu Osb’de ikisi ise İzmir’de bulunuyor. 55 bin metrekarelik alana kurulu İzmir’deki üretim tesislerimizde Türkiye ve dünya pazarına yönelik kamyon üstü beton pompaları, sabit (çekilitip) beton pompaları, kamyona monte çekili tip beton pompaları ve tevzibomları üretimi yapıyoruz. Ayrıca aynı bölgede 11 bin metrekarelik bir alana kurduğumuz ikinci fabrikamızda da çelik işleme işleri yapıyoruz. Türkiye’de üretici bazında baktığımız zaman iki tane üretici var. Betonstar kendi Ar-Ge çalışmaları ve bilgi birikimiyle üretilen %100 yerli sermayeden oluşuyor. Diğeri ise yabancı lisans altında üretiliyor."



Ar-Ge çalışmalarımız tamamıyla bize ait
Ar-Ge’nin aksam dizaynından elektrik elektronik dizaynına ve en önemlisi hidrolik dizaynına kadar tamamıyla Betonstar’ ın kendi bünyesinde geliştirildiğini söyleyen Oğuz Diken, “İthal bir Ar-Ge söz konusu değil, Ar-Ge çalışmalarımız tamamıyla bize ait. İş makinelerinin tamamında operatörlerin büyük sorumluluğu vardır. Ancak beton pompaları karmaşık ve tehlike oluşturabilecek makinelerdir. Özellikle uzun erişimleri nedeniyle olası devrilmelerde ciddi sonuçlar da doğurabilir. Bunların yaşanmaması ve operatörlerin makineyi daha bilinçli kullanabilmesi için eğitim alanında da ciddi çalışmaları hayata geçireceğiz. Türkiye’de özellikle yapı sektöründe ciddi bir yükseliş var. Her geçen gün hayata geçirilen konut sayısında artış yaşanıyor. Bu alanda da hidrolik dağıtıcı beton pompalarının çok ciddi işlevleri var. Betonstar olarak bu alanda bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz çalışmaları arttırmayı hedefliyoruz. Özellikle 2014 yılında bu alanda daha çok müşteriye ulaşıp satış adetlerimizi arttırmayı hedefliyoruz.”



YIL BİTMEDEN 2014 YILI İHRACAT HEDEFLERİMİZE ULAŞTIK

Yurtdışında yapılanma çalışmalarını arttırarak satış rakamlarını yükseltmeyi hedeflediklerini belirten Oğuz Diken “ İhracatımız bu yıla kadar %25 boyutundaydı ancak 2014 yılında %40 olan hedefimize şimdiden ulaştık. Şuanda yirminin üzerinde Betonstar’ın çalıştığı ülke var. Rusya, Türkmenistan, Azerbaycan, Irak ve Cezayir ana satış noktalarımız. Irak’ta kendi yerimiz var, diğer bu saydığımız ülkelerde bayilerimiz var. Rusya’da da kendi şirketimizi kurduk. Rusya’da ve Irak’ta kendimiz olacağız. Bir ülkede beton pompamız belli bir sayıya ulaştığı anda bir bayi ataması ve servis ağı kuruyoruz. İhracat miktarımızı artırmak amacıyla pek çok ülkede pazarlama faaliyetlerimizi de sürdürmeye devam ediyoruz.” dedi



Haksız rekabet var

Satış sonrası hizmetler açısından oldukça yetersiz olan ve gerekli yatırımları olmayan yabancı firmalar, sektörde faaliyet göstererek haksız rekabet yarattıklarını söyleyen Diken, “Ülke pazarımızın bu anlamda yurt dışından gelen üretici ve satıcılara karşı oldukça korumasız. Bu konuda Avrupa’da ve gelişmiş ülkelerde yerli üreticiyi koruyan sıkı kurallar var. Oysa ülkemizde bu konuda hiçbir koruma tedbiri yok. Unutulmamalıdır ki; yerli üretim ithal ürünlere karşı ciddi fiyat farkı yaratarak ülkemize döviz tasarrufu sağlıyor. Bu nedenle hükümetimizin yerli üreticinin korunması bakımından belli bir kontrol ve kalite standardı sağlayacak yaptırımları acilen hayata geçirmesini istiyoruz. Çinli markalar girdiği için sektöre rekabet kuralları altüst oldu. Çin sermayesi altında üretilen makinelerin ülkemize elini kolunu sallayarak girmesi doğru bir yaklaşım değil. Bugün siz bu ürünleri Avrupa’ya ve Amerika’ya bile elini kolunu sallayarak sokamıyorlar o zaman niye biz izin veriyoruz.”



En çok sıkıntı çektiğimiz konu KDV iadeleri
Yerli üretici olarak en çok sıkıntı çektikleri konunun KDV iadeleri olduğunu belirten Oğuz Diken, “Topladığınız zaman dünya çapında beton pompası markası olarak on tane markaya zor sığarsınız. Biz A dan Z’ye her şeyini kendisi üreten bir firmayız, Türkiye’de üretim yapan bir firma daha var. Biz KDV anlamında acı çekiyoruz ama diğer mümessillik kapsamında değerlendirmeye baktığımız zaman mümessil firmalar bu makineleri KDV ödemeksizin serbest bölgeye getiriyor. Müşteri teşviki varsa yine KDV’ye dokunmuyor veya müşteri teşviki yoksa da KDV’sini alıyor. Ve bu da sanki ithalat destekleniyor pozisyonunu ortaya çıkarıyor.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.