Dizayn İnşaat, new 34 konsepti ile dönüşüme öncülük ediyor

Şişli’de kentsel dönüşüm deyince akla gelen ilk kurumlardan biri olan Dizayn inşaat New34 marka ve konsepti ile oluşturduğu projeler ile bölgede standartların ve beklentilerin üzerinde projelere imza atıyor.

Dizayn İnşaat, new 34 konsepti ile dönüşüme öncülük ediyor
İnşaat sektöründe yaklaşık 15 yıldır Şişli merkezli projeler hayata geçiren Dizayn inşaat, mimari yönden modern projeleri ile adından söz ettiriyor. Depreme karşı dayanıklı ve mimarisi ile bulunduğu çevreye değer katan projeler gerçekleştirme amacında olduklarını belirten Yönetim Kurulu üyeleri Tayfun Gevrek ve İbrahim Ceyhan’ dan ile Dizayn inşaat ve kentsel dönüşüm konuları hakkında bilgi aldık.

Şuan devam eden projeler hangisi?
Tayfun Gevrek : Şuan da yapımını sürdürdüğümüz 5 projemiz var. Bütün projelerimizi özel olarak geliştirdiğimiz New34 konsepti ile yapıyoruz. Şuan yapımını devam ettirdiğimiz New34 Tatavla, New34 konseptimizin çok özel bir uygulaması olarak hayat buluyor. 1+1 den 3+1 farklı m2 lerde konutlardan oluşan New34 Tatavla mimarisi ve ince düşünülerek oluşturulan yaşam alanları ile insanlar tarafından çok beğeniliyor.



Dizayn inşaat olarak projelerdeki hassasiyetleriniz nelerdir?
Mimarisi ile modern, kalitesi ile güvenli yapılar üretiyoruz.
İbrahim Ceyhan: Dizayn inşaat olarak projelerimizde iki temel noktaya büyük önem veriyoruz. Bunlardan birincisi kalitedir. Şirket olarak proje geliştirme aşamasından, kullanılan malzeme ve işçiliğe kısacası her aşamada kalitemize önem veriyor ve bu konuda hiçbir şekilde taviz göstermiyoruz. Teknik ve Boğaziçi üniversitesinin uzman hocalarınca hazırlanmış zemin etüdü ve statik projeler ışığında projemizi şekillendiriyoruz.

İnşaat aşamasında kullandığımız küçük veya büyük her bir malzemenin ulusal ve uluslararası kalite standartlarına göre üretilmiş ürünlerden seçiyoruz. Projeyi hızlıca bitirmek amacı ile kontrolsüz bir şekilde üretim yapmıyoruz, plan ve program dâhilinde, üretimde hiçbir hataya mahal vermeyerek, kaliteli bir işçilikle projelerimize hayat veriyoruz.



Projelerimizde önem verdiğimiz ikinci nokta ise tasarım ve mimaridir. Dizayn inşaat olarak amacımızın ve misyonumuzun sadece depreme dayanıklı bina yapmak olmadığına inanıyoruz. Depreme karşı son derece dayanıklı bunun yanında dış mimarisi ile bulunduğu sokağa, mahalleye ve semte değer katan, güzelleştiren projeler geliştiriyoruz. Bu zamana kadar imzamızı taşıyan her bir projemizi mimarisi ile bulunduğu lokasyonda fark yaratması, örnek gösterilmesi bizim bu konudaki hassasiyetimizin bir neticesidir.

Bununla birlikte iç mimariye de büyük önem veriyoruz. İnsanların artık yaşam kalitesi değişti, standartları yükseldi bunun için artık eski mantık da proje yapmanın doğru olmadığına inanıyoruz. İnsanların değişen beklentilerini göz önünde bulundurup binalardaki kullanım alanlarını yeniden düzenliyoruz. Eski tip yığma duvarları kaldırıp daire m2 lerine kazandırarak her katımızda daha geniş daha fonksiyonel alanlar oluşturarak insanların yaşam kalitesini arttırıyoruz.


Dizayn İnşaat hem yatırım olarak hem de yaşam alanı olarak sürekli değerlenen projeler üretiyoruz. Bu zamana kadar yaptığımız her proje bulunduğu bölgede yakaladığı değer artışı ile hem içinde yaşayanlara hem de yatırım için düşünenlere kazandırdı. Bunun için mutlu ve kazanan müşteri yaratabilmenin gururunu yaşıyoruz.

Mülk sahiplerinin kısa değil uzun vadeli düşünmesi gerekiyor
Tayfun Gevrek :Binasını yenilemek isteyen mülk sahiplerinin inşaat firması seçiminde bir takım hassasiyetler göz önünde bulundurması gerektiğine inanıyorum. Sadece daha fazla kazanma amacı ile tercih gösteren mülk sahiplerinin başına gelen olumsuz sonuçları görünce bizlerde üzülüyoruz. Çünkü hem milli bir servet heba oluyor hem de kendileri zor durumda kalmış oluyorlar.

Bu yüzden daha olumsuz örneklerin çoğalmaması adına binasını yenilemek isteyen insanların kendisine teklif veren şirketleri iyice araştırmalarını tavsiye ediyorum. Daha önce hangi projeleri yapmışlar, yaptıkları projelerin kalitesi nedir? Değer artışı nedir? İçinde yaşayan insanlar ne düşünüyor? Daha çok hangisi veriyor sorusundan ziyade bence bu tarz soruların sorulması hem onlar hem de ülkemiz için daha iyi neticeler doğuracaktır.
Standartların düşürülmemesi gerekiyor.



Tayfun Gevrek :Son yıllarda inşaat sektörüne farklı meslek gruplarından birçok kişi veya kurumun girmesi ile bir rekabet ortamı oluştu. Standartların ve kalitenin düşürülmediği müddetçe biz bundan rahatsız değiliz. Ama sektöre girip, kalite kavramından uzak, maliyet bazlı hareket edilerek, projelerin standartlarını düşürüp fiyat odaklı rekabet edilmesine karşıyız.

Çünkü bir dönem biliyorsunuz Müteahit kavramı ülkemizde çalan çırpan gibi kavramlarla olumsuz olarak algılanıyordu. Biz ve bizler gibi kurumlar bunu kırmak için çok çaba sarf ettik. Tekrar sektörümüzün standartlarını ve algısını değiştirecek bir olumsuzluğun yaşanmasını istemiyoruz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.